Iedere grootbank een eigen App Store in 2016?

11 augustus 2014 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

iTunes, Microsoft en Google Play hebben geen monopolie op de App Store. Tegen 2016 heeft 25% van de Top 50 van de banken een eigen store. Gartner raadt banken alvast aan er een te openen. Dat schrijft Hello Bank in haar trendsoverzicht digital banking.

Een eigen App Store voor banken

Banken moeten hun eigen app store ontwikkelen, aldus onderzoeksbureau Gartner in het rapport "Where's That App? The Rise of Banking App Stores”. Zo onderscheiden ze zich van de rest en halen ze voordeel uit promo’s.  Wie over een grote catalogus beschikt – tot 20 apps – raadt Gartner aan een specifieke pagina te creëren waarop elke app en de inhoud tot hun recht komen. De app store fungeert als uitstalraam en bevat info over de omschrijving, het platform, de meningen van gebruikers en links om de app te downloaden. Gartner denkt dat meer dan 25% van de grootbanken in 2016 al een tool hebben waarmee je makkelijker mobiele apps opspoort.

Iedere bank een eigen app store

Voorbeelden

Een aantal banken kent al een soort van eigen App Store. Zo heeft BNP Paribas in Frankrijk een overzicht met diverse BNP Paribas apps voor de verschillende stores zoals iTunes, Google Play en Windows Store.

In Nederland heeft ABN AMRO een specifieke pagina met een overzicht van hun apps.

In Spanje doken vergelijkbare initiatieven op met de CaixaMóvil Store van La Caixa. En in Frankrijk startte Crédit Agricole met de eerste site met co-created apps specifiek voor banken.