Osper lanceert mobiele bank exclusief voor kinderen

08 augustus 2014 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Voor veel banken zijn kinderen een belangrijke doelgroep maar een complete mobiele bank speciaal voor kinderen is in Nederland nog niet aanwezig. In Groot-Brittannië daarentegen heeft start-up Osper een mobiele bank ontwikkeld exclusief voor kinderen.

Complete mobiele bank

Osper* lanceerde vorige maand een mobiele bank voor kinderen vanaf 8 jaar, compleet met een simpele kleurrijke app, betaalkaart en overige bankdiensten aangepast aan de jonge gebruikers. De start-up werkt hiervoor samen met MasterCard.

Ouders zijn beheerder

Een belangrijke rol is weggelegd voor de ouders. Eén van de ouders is namelijk de beheerder van de rekening(en). Bij elke uitgave van de rekening krijgt de ouder een bericht en kan eventueel een limiet instellen voor uitgaven. Daarnaast is het overmaken van zakgeld via de app een simpele handeling. Het voordeel van de betaalkaart van MasterCard is dat de kaart niet alleen in gewone winkels bruikbaar is, maar ook op het internet, bijvoorbeeld om mobiele apps te kopen of muziek te downloaden.

Kosten

Transacties zijn gratis, maar aan complexe verrichtingen zoals geld opvragen of gebruiken in het buitenland zijn wel kosten verbonden. Vanaf het tweede jaar betaal je voor Osper jaarlijks €12.

*Osper is opgericht in 2012 door Alick Varma, voormalig medewerkers van McKinsey en Spotify.