Blok: Dieptepunt woningmarktcrisis duidelijk voorbij

17 juli 2014 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Het dieptepunt van de woningmarktcrisis ligt duidelijk achter ons. Maar de prijzen zoals van voor de crisis moeten we niet meer terug willen. Dit stelde minister Stef Blok van Wonen in reactie op de woningmarktcijfers over het 2e kwartaal van 2014 die de NVM gisteren bekendmaakte.

NVM: Herstel woningmarkt zet door

Het herstel van de woningmarkt zet door, zo blijkt uit de nieuwste cijfers van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). In het tweede kwartaal van dit jaar werden zo'n 39.000 huizen verkocht. Dit is een stijging van 41% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

Grote verschillen tussen regio's

"We hebben duidelijk het dieptepunt achter ons", stelde Blok. Nog maar een jaar geleden was er een enorme commotie over de maatregelen. Er waren ook veel belangenorganisaties die zeiden: wacht nou met die maatregelen. Gelukkig zien we dat het goed uitpakt. Dat wil nog niet zeggen dat alle problemen opgelost zijn, je ziet grote verschillen tussen de regio's en vandaar dat we deze lijn nog vast moeten houden."

NVM - Herstel woningmarkt

"Huizenprijzen waren niet gezond"

 De huizenprijzen zijn nog lang niet op het niveau van voor de crisis. Maar die situatie moeten we volgens Blok ook niet meer hebben, zo zei hij op BNR-nieuws. "Als het gaat om de huizenprijs: die was geëxplodeerd. En dat was niet gezond. Er is geen enkele reden waarom huisprijzen sneller zouden stijgen dan de inflatie."