Revolut stelt gedragsteam samen in strijd tegen eigen ‘agressieve’ bedrijfscultuur

20 januari 2023 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Revolut heeft aangekondigd dat het een speciaal team heeft gecreëerd om de eigen bedrijfscultuur aan te pakken. De digitale bank – met 6.000 medewerkers over de hele wereld – staat al langer bekend om zijn giftige werkomgeving.

Zo beweren voormalige medewerkers onder meer dat ze onhaalbare doelen opgelegd kregen en dat men gedwongen werd om onbetaald werk te verrichten. Al met al zou de bedrijfscultuur voor een onhoudbare werkdruk hebben gezorgd, waardoor veel medewerkers Revolut zouden hebben verlaten.  

De online bank erkent dat de lat binnen het bedrijf erg hoog ligt. Ook zou men “nauwkeurig” de eigen werknemers evalueren, en niet “vriendelijk”.

Revolut stelt van plan te zijn om zijn bedrijfscultuur met behulp van een speciaal team te upgraden. Het zogenoemde CultureLab-team – dat onder meer bestaat uit een gedragswetenschapper en een psycholoog – moet tevens “op waarden gebaseerde gedragsregels” invoeren.

Revolut stelt gedragsteam samen in strijd tegen eigen ‘agressieve’ bedrijfscultuur

Hannah Francis (Head of People Experience bij Revolut) benadrukt in een interview met The Guardian dat de oprichting van het gedragsteam géén verband houdt met de inspanningen van de online bank om een Britse banklicentie te bemachtigen. “Dit heeft meer te maken met onze groei, hoe we veranderen en de feedback die we van onze werknemers krijgen.”

Volgens Francis ontving Revolut wel “wat opmerkingen", waaruit bleek dat de cultuur gedurende zijn snelle groei "ietwat agressief leek”. Wel stelt ze dat de online bank de afgelopen jaren al veel vooruitgang heeft geboekt op HR-vlak. “Dit nieuwe team moet dat proces versnellen.”