SMF benoemt zakenvrouw van het jaar 2012 tot voorzitter Raad van Toezicht

20 juli 2022 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Stichting MKB Financiering (SMF) heeft Jacqueline Zuidweg benoemd tot voorzitter van zijn Raad van Toezicht. Zuidweg neemt het stokje over van Luuc Mannaerts en zal in haar nieuwe functie toezicht houden op de ontwikkelingen van de organisatie.

Zuidweg sleepte in 2012 de award ‘Zakenvrouw van het jaar’ in de wacht. De kersverse voorzitter van de Raad van Toezicht is dan ook een bekende naam in het ondernemerslandschap. Zo heeft ze als oprichter en directeur van het bureau Zuidweg & Partners ondernemers begeleid die in de schuldhulpverlening kwamen. Daarnaast heeft ze MKB Doorgaan opgericht om ondernemers in een vroeg stadium te ondersteunen om te voorkomen dat zij in de financiële problemen terecht kwamen.

“Ik ben vereerd om deze functie te vervullen en ga mij met volle energie inzetten om de bekendheid en de toegankelijkheid van de non-bancaire financiering te vergroten”, legt Zuidweg uit. “Zodat ondernemers beter toegang krijgen tot de best passende financiering.”

Jacqueline Zuidweg, Voorzitter van zijn Raad van Toezicht, Stichting MKB Financiering

Toegankelijkheid

Stichting MKB Financiering laat weten dat de benoeming van Zuidweg onderdeel is van de verdere vorming en ontwikkeling van de stichting, als organisatie die financiering voor ondernemers toegankelijk maakt.

Zo stelt men dat de kwaliteit in de sector verbeterd is vanwege de introductie van zelfregulering voor non-bancaire financiers en financieringsadviseurs. De stichting – met Zuidweg aan het roer in de Raad van Toezicht – wil deze stijgende lijn doorzetten. Daarnaast hoopt men de bekendheid van nieuwe vormen van non-bancaire financiering onder ondernemers te vergroten.

“Ik ben heel blij dat Jacqueline bereid is om de komende jaren als onafhankelijke voorzitter van de Raad van Toezicht de lange termijn ontwikkeling van SMF kritisch te blijven toetsen”, legt SMF-voorzitter Ronald Kleverlaan uit. “Haar netwerk, kennis en enthousiasme kunnen we goed gebruiken om passende financiering toegankelijk te houden voor alle ondernemers. Ik kijk uit naar de samenwerking met haar.”