Revolut brengt ‘verantwoord’ buy-now-pay-later-product op de markt

01 juli 2022 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Revolut heeft aangekondigd zijn betaalproduct Pay Later – een ‘verantwoord’ buy-now-pay-later (BNPL) product – in Ierland uit te rollen, waarna de rest van Europa moet volgen. Volgens de digitale bank maakt Pay Later gebruik van een kredietlimiet, waarbij rekening wordt gehouden met de betaalbaarheid daarvan voor de consument.

‘Gekwalificeerde’ klanten kunnen Pay Later gebruiken voor aankopen tot een maximum bedrag van €499. De daadwerkelijke betaling wordt vervolgens verspreid over drie maandelijkse termijnen, waarbij de klant de eerste termijn vooruitbetaalt op het moment van de aankoop. Consumenten betalen over de twee resterende aflossingstermijnen een vergoeding van 1,65%.

Overigens gelden de regels niet voor iedereen hetzelfde. Vooraf controleert Revolut het financieel vermogen van de klant, waarna de digitale bank beoordeelt of de klant überhaupt in aanmerking komt voor de betaaloptie. Elke consumenten die de vleeskeuring doorstaat krijgt vervolgens een op maat gemaakte kredietlimiet.

Revolut brengt ‘verantwoord’ buy-now-pay-later-product op de markt

Eenmaal goedgekeurd en geïntegreerd in de app (waar ook het saldo wordt bijgehouden), kunnen Revolut-gebruikers Pay Later activeren wanneer ze dat zelf willen. Hierin worden ze niet beperkt of een webshop de betaaldienst wel of niet ondersteunt. Overigens kunnen klanten er ook voor kiezen aflossingen kosteloos vervroegd terug te betalen als ze dat zelf willen.

“Pay Later geeft onze klanten – op een verantwoorde manier – meer controle en flexibiliteit over hun financiën”, legt Joe Heneghan (CEO van Revolut Europe) uit. “We stellen onze klanten in staat om aankopen over drie termijnen te spreiden. Dit stimuleert consumenten om binnen twee maanden te betalen, in plaats van een beroep te doen op roodstand of creditcards, die niet dezelfde nadruk leggen op het snel terugbetalen van het geleende bedrag.”