BNP Paribas en Jaguar Land Rover sluiten ‘exclusief partnerschap’

18 februari 2022 Banken.nl 2 min. leestijd

Jaguar Land Rover en BNP Paribas hebben een exclusief strategisch partnerschap gesloten voor de financiële dienstverlening aan alle Jaguar Land Rover-dealers én -klanten. Het doel van de samenwerking is om vanaf 2023 een volledig aanbod van financieringsoplossingen aan te kunnen bieden voor zowel het dealernetwerk als de klanten van het automerk.

Daarbij moet onder andere worden gedacht aan voorraadfinancieringen, reguliere leningen, lease-to-purchase, langetermijnlease en verzekeringsproducten. De nieuwbakken partners hopen zo de concurrerende financieringsopties voor “auto’s met innovatieve diensten” uit te breiden en te verbeteren. De samenwerking dekt negen Europese landen: Nederland, Duitsland, Italië, Frankrijk, Spanje, België, Luxemburg, Oostenrijk en Portugal.  

De bank legt uit dat de samenwerking voortbouwt op de leidende positie van Jaguar Land Rover in de moderne luxeautomarkt. “Samen met BNP Paribas Personal Finance voor financiering, Arval voor leasing en wagenparkbeheer en BNP Cardif voor verzekeringen biedt Jaguar Land Rover een geïntegreerd dienstenaanbod aan dat alle soorten financieringsbehoeften op het gebied van mobiliteit dekt.”

BNP Paribas en Jaguar Land Rover sluiten ‘exclusief partnerschap’

Een ambitieuze strategie

Francois Dossa, Executive Director Strategie en Duurzaamheid bij Jaguar Land Rover, legt uit dat de samenwerking hen in staat stelt om op belangrijke Europese markten concurrerende financieringsoplossingen voor mobiliteit aan te bieden. “Daarmee creëren we unieke klantervaringen, terwijl we tegelijkertijd onze ‘Reimagine-bedrijfsstrategie’ blijven versnellen.”

“We zijn verheugd een strategisch partnerschap aan te gaan met een iconische speler in de autosector”, vult Thierry Laborde (Chief Operating Officer bij BNP Paribas) zijn partner aan. “Een partner die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan met een ambitieuze strategie voor de elektrificatie van zijn voortuigen.”

“Onze complementaire expertises zijn een belangrijke troef om dit partnerschap tot een succes te maken. BNP Paribas is vastbesloten om al onze capaciteiten als een geïntegreerde groep in te zetten ter ondersteuning van de dealers en klanten van Jaguar Land Rover in deze negen strategische markten”, aldus Laborde.