De Federal Reserve Bank opent nieuwe innovatiehub in New York

03 december 2021 Banken.nl 1 min. leestijd

De Federal Reserve Bank of New York heeft in samenwerking met de Bank for International Settlements (BIS) een innovatiecentrum opgezet in New York. Het is de bedoeling dat het Federal Reserve System, de BIS Innovation Hub en deskundigen uit de publieke en private sector in het innovatiecentrum gaan samenwerken, om nieuwe fintech-producten en -diensten voor de ‘centrale bank gemeenschap’ te ontwikkelen.

De nieuwe innovatiehub in New York richt zich daarbij op vijf specifieke gebieden: SupTech en RegTech, infrastructuren van financiële markten, de ‘future of money’, open finance en sustainable finance (‘climate risk’). Het centrum zal worden geleid door Per von Zelowitz, een “fintech-veteraan” die in juli speciaal voor deze klus werd aangetrokken.

New York Fed-president John Williams is verheugd met de lancering van het expertisecentrum. Williams legt uit dat de innovatiehub bekend zal komen te staan vanwege een “nieuwe manier van denken”, die mogelijk wordt gemaakt dankzij de kennis en het netwerk van de Bank for International Settlements. Williams verwijst daarmee naar de al bestaan innovatiehubs van BIS in Hong Kong, Londen, Singapore en Zwitserland.

De Federal Reserve Bank opent nieuwe innovatiehub in New York

“Andersom kan de BIS profiteren van de expertise van de Federal Reserve op het gebied van innovatie”, legt BIS-CEO Agustín Carstens uit. “Tevens kunnen we ons mondiaal perspectief inbrengen in het werk van het New York Innovation Centre. We kijken dan ook uit naar de uitwisseling van kennis en projecten.”