Annemiek van Melick volgt Delfin Rueda op als CFO bij NN Group

14 oktober 2021 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

NN Group heeft Annemiek van Melick weggeplukt bij a.s.r. en heeft daarmee een opvolger gevonden voor de (in juli 2022) vertrekkende Delfin Rueda. Naast haar rol als Chief Financial Officer zal Van Melick ook benoemd worden tot vicevoorzitter van de Raad van Bestuur van de bank.

Van Melick heeft een flinke staat van dienst kijkend naar haar vervulde bestuursfuncties in de financiële sector. Van Melick was tot voor kort CFO bij a.s.r. en bekleedde van 2014 tot 2019 dezelfde functie (CFO) bij de Volksbank. In een verder verleden was ze Chief Financial & Risk Officer bij SNS Retail Bank en directeur Corporate Strategy en M&A bij SNS Reaal. Van Melick studeerde Investment Banking in Londen.

NN Group RvC-voorzitter David Cole is verheugd met de benoeming van Van Melick. “Annemiek heeft uitgebreide bestuurlijke ervaring in de financiële sector en is goed in staat om onze strategie in de komende jaren te helpen sturen. Tegelijkertijd zijn wij Delfin zeer erkentelijk voor zijn jarenlange inzet voor NN Group. Delfin heeft tien jaar lang een belangrijke rol gespeeld bij de vormgeving van de strategie van NN Group en mede dankzij hem zijn we uitgegroeid tot de sterke internationale speler die wij vandaag de dag zijn.

Annemiek van Melick, CFO bij NN Group

“Tevens speelde Delfin een sleutelrol bij onder andere de beursgang van NN Group in 2014 en de implementatie van Solvency II”, gaat Cole verder. “Namens de Raad van Commissarissen, de Raad van Bestuur en alle medewerkers van NN Group wil ik Delfin bedanken voor zijn waardevolle bijdrage en voortdurende toewijding aan het bedrijf.

Een eer

Rueda zelf noemt het een eer dat hij acht jaar lang de functie van CFO bij NN Group mocht bekleden. “Ik heb de afgelopen periode met ontzettend veel plezier samengewerkt met vele inspirerende teams. Ik wil mijn vele collega’s – zowel in de Raad van Bestuur als in onze gehele organisatie –  bedanken voor de geweldige samenwerking gedurende de afgelopen jaren.”