Zweedse fintech Minna opent kantoor in Londen

13 oktober 2021 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Minna Technologies heeft aangekondigd een kantoor te openen in Londen. De Zweedse fintech heeft met Lloyds Banking Group een belangrijke klant in het Verenigd Koninkrijk en is onlangs een partnerschap aangegaan met de in Londen gevestigde fintech-onderneming Bud. Met het Londense kantoor hoopt Minna zijn aanwezigheid in het Verenigd Koninkrijk verder te vergroten.

De Zweedse fintech werd in 2016 opgericht in Zweden, het land waar veel fintech-ondernemingen hun basis hebben liggen. Minna geeft consumenten op eenvoudige wijze inzicht in al hun lopende abonnementen, met een geautomatiseerde opzeg- of overstapdienst. Tevens waarschuwt het platform wanneer een gratis proefabonnement afloopt, om te voorkomen dat deze automatisch wordt verlengd.

Naast het te openen Londense kantoor verandert er ook het een en ander in de toplaag van de Zweedse fintech. Ex-GoCardless, -PayPal en -Visa topman Mike Davies is aangesteld als Chief Commercial Officer en voormalig RBS-directielid Steve Hoy is de nieuwe Hoofd Strategische Partnerships. Chief Financial Officer Navpreet Randhawa verhuist van Zweden naar Londen.

Lanceerplatform én brug

Volgens Minna-CEO Joakim Sjoblom is het Verenigd Koninkrijk niet alleen een sterk lanceerplatform voor de Europese markten, maar fungeert het ook als brug naar de “belangrijkste groeimarkten” zoals de Verenigde Staten en Australië. “Tevens is de talentenpool ongeëvenaard, het digitale ecosysteem sterk en de institutionele financiële kennis uitzonderlijk.”