Mitsubishi UFJ Financial Group voor $8 miljard overgenomen door U.S. Bancorp

06 oktober 2021 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

U.S. Bancorp – het moederbedrijf van U.S. Bank – heeft voor $8 miljard de regionale Amerikaanse bank Mitsubishi UFJ Financial Group (MUFD) overgenomen. Daarmee breidt het in Minneapolis gevestigde U.S. Bancorp zijn aanwezigheid uit naar de Amerikaanse westkust.

Met de overname maakt U.S. Bancorp een behoorlijk sprong op de lijst van grootste banken in Californië; de bank is van de tiende naar de vijfde plek gestegen. In totaal betaalt Bancorp $5,5 miljard in contanten en ongeveer $44 miljoen aan Bancorp-aandelen voor MUFG. De internationale bedrijfs- en investeringsactiviteiten van MUFG (en enkele ondersteunende activiteiten) maken geen deel uit van de overname.

FD schrijft dat grote regionale kredietverstrekkers zoals U.S. Bancorp en PNC Financial Services Group hun activiteiten gestaag uitbreiden door overnames in de Verenigde Staten en daarbuiten. Daarmee willen ze volgens de krant de concurrentie aangaan met de grote zakenbanken op Wall Street, zoals JPMorgan Chase en Bank of America. In juni nam PNC bijvoorbeeld ook al voor $11,6 miljard het Spaanse Banco Bilboa Vizcaya Argentaria over.

Mitsubishi UFJ Financial Group voor $8 miljard overgenomen door U.S. Bancorp

Toegang tot financiële producten verbeteren

U.S. Bancorp-CEO Andy Cecere legt uit dat de bank met behulp van de overname van MUFG de toegang voor zijn klanten tot de modernste financiële producten wil verbeteren. “Terwijl we de sterke reputatie van U.S. Bank behouden, zijn we vastbesloten om de uitstekende staat van dienst van beide organisaties – met betrekking tot de dienstverlening aan klanten met lage inkomens – in stand te houden.”