Stijgende vraag naar corporate bankers Midden-Oosten

10 juni 2014 Banken.nl 1 min. leestijd

Met het aantrekken van de handel in het Midden-Oosten zijn internationale en regionale banken meer en meer op zoek naar corporate banking professionals. Het aantal vacatures en de salarissen van professionals met expertise op het gebied van cash management, trade finance en transaction banking nemen exponentieel toe sinds begin 2014. Dat meldt Efinancialcareers.

Vraag naar corporate bankers

Banken zoals Standard Chartered, HSBC en BNP Paribas zijn allemaal op zoek naar versterking van hun transaction banking teams. En onder de lokale instellingen in Qatar, Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten zijn het met name de bedrijven met een sterke klantenportfolio die op zoek zijn naar corporate bankers.  Onderzoek van recruiters Selby Jennings suggereert dat de bancaire recruitment markt in Dubai één van de actiefste was in het eerste kwartaal van dit jaar, grotendeels als gevolg van de stijgende vraag naar corporate bankers.

Stijgende vraag naar corporate bankers Midden-Oosten

Stijgende salarissen

De salarissen van senior banking professionals met expertise op het gebied van cash management, trade finance en transaction banking, alsook de meer traditionele corporate banking relationship management functie  stijgen aanzienlijk sinds begin dit jaar. In een aantal gevallen overstijgt het inkomen van een corporate banker dat van een investment banker. Volgens Robert Half, hoofd van een transaction banking instelling in de Verenigde Arabische Emiraten, kan het inkomen van een senior corporate banker oplopen tot $457.000, een stijging van 6,2% ten opzichte van 2013.