André Bergen volgt RvC-voorzitter NN Bank Hein Blocks op

04 juni 2021 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Nationale-Nederlanden Bank heeft bekend gemaakt dat Hein Blocks, voorzitter van de raad van commissarissen, per 1 juni 2021 is afgetreden. André Bergen is benoemd als zijn opvolger. Blocks was sinds 2013 voorzitter van de RvC en treedt op eigen initiatief af.

Bergen is momenteel onafhankelijk lid van de RvC en voorzitter van het Audit & Risk Committee bij Nationale-Nederlanden. Bergen kan bogen op ruime ervaring op het gebied van management en toezicht in de bancaire sector. Hij was bestuurslid van Fortis Bank, CEO van KBC Groep en RvC-lid bij Delta Lloyd Group, Delta Lloyd Bankengroep en NIBC.

Nationale-Nederlanden spreekt zijn dankbaarheid en waardering uit voor Hein Blocks, “voor zijn langdurige inzet en zijn niet aflatende steun als voorzitter van de raad van commissarissen van NN Bank”. De benoeming van Bergen is reeds goedgekeurd door De Nederlandsche Bank (DNB).

André Bergen volgt RvC-voorzitter NN Bank Hein Blocks op

Anne Snel

Bovendien volgt Anne Snel Bergen op als voorzitter van het Audit & Risk Committee van de bank. Ook Snel was al onafhankelijk lid van de RvC van NN bank. Tevens is ze RvC-lid bij NatWest Markets en partner bij DIF Capital Partners; waar ze verantwoordelijk is voor risicomanagement, compliance en juridische activiteiten.

In een verder verleden leidde ze de Integrated Risk-afdeling bij Rabobank en werkte ze bij DNB als senior supervisor en interim afdelingshoofd. In het restant van haar 16-jarige carrière vervulde ze meerdere functies bij ABN AMRO.