Delta Capita neemt bekende financial crime specialist over

22 april 2021 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Twee bureaus die veel werk doen in de bankensector hebben de krachten gebundeld. Met het inlijven van International Compliance Partners telt Delta Capita meer dan 120 adviseurs in de Benelux en versterkt het kantoor zijn financial crime dienstverlening.

International Compliance Partners is een bekende speler in de wereld van financial crime. Het bedrijf uit Den Bosch adviseert partijen in de financiële sector bij het professionaliseren van know your customer (KYC-) en anti-money laundering (AML) processen. Ook levert het bureau trainingen op het gebied van financial crime en begeleidt het certificeringstrajecten. 

Met de toevoeging van International Compliance Partners behoort Delta Capita tot een van de grotere partijen in ons land gespecialiseerd in financial crime consultancy en support. Het van oorsprong Britse bureau is al jaren actief in de Nederlandse financiële sector, en richt zich onder meer op finance transformaties, risk & compliance, technologie en managed services.
Delta Capita neemt bekende financial crime specialist over

“Door het sterke team van International Compliance Partners aan boord te halen kunnen we onze KYC- en AML-business naar het volgende niveau tillen”, zegt Tom Kastelein, CEO van Delta Capita in de Benelux.

Wereldwijd beschikt Delta Capita nu over meer dan 200 financial crime-experts, werkzaam langs de hele cyclus – van strategie en implementatie tot managed services. Tot de klantenkring behoren grote banken in binnen- en buitenland.

Door de sterke toename in nieuwe wet- en regelgeving (en de risico’s die gepaard gaan met het niet voldoen aan witwasregels) investeren banken fors in hun financial crime capaciteiten. Met behulp van slimme technologieën proberen ze hun operationele modellen en processen efficiënter in te richten, en automatisering te gebruiken voor effectievere resultaten.

Harm Groot Kormelink van International Compliance Partners zegt over de krachtenbundeling: “We zijn verheugd ons bij Delta Capita te mogen aansluiten en te kunnen putten uit hun competenties, internationale positie en technologische capaciteiten.”

Lees ook: Nieuwe podcastserie schijnt licht op de schimmige strijd tegen witwassen.