Eiffel host online evenement rondom Bijzonder Beheer

11 maart 2021 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel

Op 18 maart organiseert Eiffel een online evenement gericht op het onderwerp ‘Bijzonder Beheer’. Experts uit het vakgebied gaan met elkaar in gesprek en bespreken de belangrijkste trends en ontwikkelingen op het gebied.

Alle banken, maar bijvoorbeeld ook kredietverzekeringsmaatschappijen beschikken over een afdeling bijzonder beheer. Dergelijke afdelingen – soms ook wel intensief beheer genoemd – bieden extra aandacht en intensieve begeleiding aan ondernemers als de continuïteit van hun onderneming in gevaar dreigt te geraken. Het doel is de ondernemer te ondersteunen, zodat er weer een gezond commercieel perspectief voor het bedrijf ontstaat.

De coronacrisis heeft een enorme impact gehad op de financiële situatie en daarmee de toekomstbestendigheid van bedrijven. In de afgelopen periode en voor een gedeelte ook nu nog, maken bedrijven gebruik van de noodsteun die vanuit de overheid wordt geboden. Als gevolg van die pakketten en steunmaatregelingen – denk bijvoorbeeld aan de NOW regeling – heeft een deel van de bedrijven in ons land een mogelijk failissement vooralsnog kunnen afwenden. De situatie is echter nijpend te noemen en zal in de loop van dit jaar mogelijk verder verslechteren.
Wanneer de steunmaatregelen binnenkort niet langer van kracht zijn is het de verwachting dat er een heel ander beeld gaat ontstaan. Zo wordt verwacht dat meer bedrijven in grote problemen geraken en dat de toestroom richting de Bijzonder Beheer afdelingen van financiële partijen sterk zal gaan toenemen.

Event Bijzonder Beheer

Met het oog op deze ontwikkeling organiseert Eiffel, een van de grotere interimbureaus van Nederland gespecialiseerd in procesmanagement, finance & risk en legal, op 18 maart een evenement rondom bijzonder beheer. Onder leiding van

Jolene van Gent, Business Unit Director Financiële Instellingen bij Eiffel, zal met een panel de deelnemers aan het event meenemen in de huidige staat en de ontwikkelingen op het gebied van Bijzonder Beheer.

Het panel zal bestaan uit Carlo van Haaren van Rabobank, Hans de Vogt, zelfstandig senior interim manager en Roeland van Geuns, lector Armoede Interventies en onderzoeker/adviseur armoede en schulden aan de Hogeschool van Amsterdam. Vanuit hun verschillende expertisegebieden zullen zij in gesprek gaan over het onderwerp en tot waardevolle inzichten proberen te komen.

Details

Wat: Event Bijzonder Beheer
Wanneer: 18 maart 2021, van 11.00 – 13.00
Waar: Online

Deelnemen aan het evenement? Schrijf je in via deze pagina.

Eiffel, gevestigd in Arnhem, telt zo’n 500 interim professionals en is actief voor onder meer banken, verzekeraars, multinationals, energiebedrijven, zorginstellingen, gemeenten en het Rijk.