Ockto haalt Erik van der Mars aan boord voor internationale groei

19 februari 2021 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Ockto heeft Erik van der Mars aangetrokken als nieuwe Director International Operations. In zijn nieuwe rol zal hij zich gaan richten op het vormgeven van Ockto’s dienstverlening in Europa en het opzetten van de internationale organisatie.

De afgelopen 15 jaar is Erik Van der Mars actief geweest binnen de fintech sector in uiteenlopende rollen op het snijvlak van commercie, IT, management, marketing, learning & development en coaching. De afgelopen jaren heeft hij de rol van Head of Product Management vervuld bij betaaldiensverlener Payconiq. Daar lag zijn focus in het bijzonder op het laten groeien van platformen in de e-Invoicing en Payments markten.

Eerder werkte Van der Mars enkele jaren als internationale sales manager bij Order2Cash en was hij actief als Business Development manager bij Software Improvement Group en bij Canon Europe. Op LinkedIn omschrijft hij zichzelf als iemand die “altijd gefocust is op bedrijfsontwikkeling, klantenservice en productstrategie”, om daar aan toe te voegen: “Ik heb een gedurfde drive om een uitstekende klantervaring te bieden. Deze mindset deel ik met klanten en collega's; het vormt de drijfveer voor mijn acties en gedachten.”

Erik van der Mars, Director International Operations, Ockto

Ockto is een fintech onderneming die gespecialiseerd is in het beveiligd en geautomatiseerd verzamelen van persoonlijke informatie voor het aanvragen van financiële producten en diensten. Met behulp van (de app van) Ockto kunnen consumenten deze informatie veilig delen met dienstverleners die deze informatie nodig hebben. 

Internationale ambities

Nederlandse klanten laten steeds vaker weten dat zij de de dienstverlening van Ockto ook graag in het buitenland beschikbaar zouden zien. De introductie van Europese wetgeving zoals de AVG, PSD2, EIDAS en de nieuwe EU Data Governance Act stelt Ockto bovendien in staat om hier gericht op in te spelen.

Robert Harreman, CEO van Ockt0, licht toe: “We zijn al enige tijd aan het broeden op het internationaliseren van onze dienstverlening. Natuurlijk moesten we daarvoor eerst in Nederland een goede basis leggen. Nu is het voor ons het moment om de eerste stappen richting het buitenland te zetten. We zijn blij dat we Erik daarvoor hebben kunnen aantrekken.”

Van der Mars heeft zin in zijn nieuwe uitdaging. Hij laat weten: ‘Ik kijk er naar uit om de innovatieve dienstverlening van Ockto te introduceren in landen als Duitsland en Frankrijk; zowel voor de consument als de financiële dienstverlener digitaliseren en vereenvoudigen we met het Ockto platform de gegevensuitwisseling voor diverse financiële processen.”

Hierbij valt te denken het afsluiten van een hypotheek, of het verbeteren van KYC-processen, legt de kersverse Director International Operations uit: “Niet alleen Nederlandse consumenten en dienstverleners zijn hier blij mee, ook in de landen om ons heen willen ze af van het zoeken in schoenendozen en rondschuiven van papier.”