Mobiele broker Bux Zero betreedt Belgische markt

18 augustus 2020 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Bux Zero start pervandaag zijn activiteiten in België. Dat maakt Bux naar eigen zeggen de eerste mobiele én commissieloze broker bij onze zuiderburen. Met België komt het aantal Europese markten nu op vijf. Naast geografische uitbreiding, introduceert Bux ook een nieuwe dienst, namelijk beleggen in ETF’s. 

Bux valt in de categorie mobiele brokers of ook wel neobrokers. Met de opkomst van neobrokers valt stukje bij beetje ook het bastion beleggen bij de gevestigde orde. In het bijzonder richt Bux zich op jongeren, waarover oprichter en CEO Nick Bortot een tijdje terug al vertelde in gesprek met Banken.nl. Wat Bux onderscheidt van hoe het altijd gegaan is dat gebruikers commissievrij kunnen beleggen, al bestaan er ook betaalde abonnementsvormen met net wat meer mogelijkheden.

In een vorig persbericht vanuit Bux werd Frankrijk genoemd als volgende grote markttoetreding. België komt daar nog even tussendoor, wat enerzijds betekent dat men België niet als ‘groot’ bestempelt of anderzijds dat de plannen iets gewijzigd zijn. Wat vertalen naar het Frans betreft vormt België misschien tevens een goede generale repetitie voor een latere uitbreiding naar Frankrijk. Hoe dan ook, vanaf vandaag kunnen onze zuiderburen dus ook gebruik maken van Bux Zero. 

“We zijn erg enthousiast om de eerste mobiele broker te zijn die commissievrij beleggen aanbiedt in België, zodat de nieuwe generatie beleggers gemakkelijk en snel de beurs kan betreden”, zegt Nick Bortot, oprichter en CEO van BUX. “Daarnaast zijn we trots op hoe toegankelijk we beleggen al hebben gemaakt in Europa. Beleggen met BUX Zero is niet alleen eenvoudig en betaalbaar, het kopen en verkopen van aandelen is zelfs een geweldige ervaring”. Inmiddels staat het aantal Europese klanten van Bux al op zo’n 300.000 stuks. 

ETF’s

Bux heeft nog meer nieuws te melden, namelijk de introductie van ‘exchange traded funds’, ofwel ETF’s. In alle vijf Europese markten waar Bux Zero actief is, kunnen gebruikers voortaan ook beleggen in indexfondsen. Volgens Bux is deze ontwikkeling met name welkom voor gebruikers die diversifiëren of die zich vooral richten op de wat langere termijn.