Bankiers maken zich op voor Zuidas Run 2014

15 mei 2014 Banken.nl 3 min. leestijd

Op 25 mei 2014 vindt voor de zesde keer de Zuidas Run (2014) plaats, een hardloopevenement voor bankiers, consultants en overige zakelijke professionals. Het evenement staat te boek als dé Business Run van Nederland, en wordt mede gesponsord door ABN AMRO (‘silver partner’). Ook dit jaar steunen de deelnemers het goede doel: het ‘Virtual Reality Lab’ van het VUmc Revalidatiegeneeskunde in Amsterdam en VUmc Kinderstad.

De Zuidas Run is sinds de eerste editie in 2007 een groot succes. Kijkend naar 2013 verwacht de organisatie dit jaar zo’n 3.200 lopers aan de start en hopelijk ook aan de finish aan het Gustav Mahlerplein. De deelnemers zullen ook dit jaar weer bestaan uit tal van zakelijke professionals binnen de financiële dienstverlening en de bankensector.

ABN AMRO Silver sponsor van Zuidas Run

LinkedIn
Uniek aan deze editie is dat deelnemers zich via LinkedIn aanmelden waardoor de organisatie, onder het motto ‘Battle of Professions’ aan het einde van het evenement interessante en leuke inzichten krijgt over de prestaties van de diverse groep deelnemers, die verschillen in ervaring, industrie of hun functie binnen hun organisatie. Zo kan bijvoorbeeld aan het eind vergeleken worden hoe bankiers het deden ten opzichte van verzekeraars, of hoe bankdirecteuren van verschillende banken presteerden ten opzichte van elkaar.

De deelnemers hebben net als vorig jaar weer de keuze om zich individueel of als team in te schrijven. Ook kan er qua loopafstand weer gekozen worden tussen ofwel de 4- of de 10 Engelse Mijl (respectievelijk 6,4 km en 16,1 km) En ook voor kinderen bestaat weer de mogelijkheid mee te doen met de Kids Run. Voor details over het programma, zie hier.

Goede doel
Ook dit jaar steunen de deelnemers het goede doel: het ‘Virtual Reality Lab’ van het VUmc Revalidatiegeneeskunde in Amsterdam ontvangt voor iedere deelname van volwassen lopers een deel van het inschrijfgeld. De hardlopende kinderen sponsoren op hun beurt VUmc Kinderstad. Ook kunnen lopers zich door familie of vrienden laten sponsoren via het fondsenwervingsplatform Alvarum om zo extra geld op te halen voor het goede doel.

Accenture
De Stichting Zuidas Run vindt zijn oorsprong in 2007 toen adviesorganisatie Accenture naar de Zuidas verhuisde. Deze mijlpaal wilde het adviesbureau niet ongemerkt laten passeren, en zo ontstond de Zuidas Run. Sinds 2007 is het hardloopevenement verworden tot dé Business Run van Nederland. 

Accenture---Zuidas-Run-10772

Partners van de Zuidas Run 2014
‘Gold Partner’ van het evenement is naast Accenture ook het WTC (voor de 6e keer). Onder de ‘Silver Partners’ vinden we dit jaar ABN AMRO, Boekel de Neree, Driver Media, Kor Company, hello zuidas, Skipp, NH Hotels, Runners World en Zorg en Zekerheid. ‘Friends’ van de Zuidas Run 2014 zijn: Tailor Mates, clubsportive, Gemeente Amsterdam, Vrije Universiteit Amsterdam, Vumc Cancer Center Amsterdam en bangarage. 

Zie ook:
- Zuidas Run: Consultants verslaan advocaten en bankiers
- Zuidas bankiers rennen de Hakken/Pakken Run 2013