NatWest geeft thuiswerkers tips om CO2-uitstoot terug te dringen

10 juni 2020 Banken.nl 2 min. leestijd

De Britse bank NatWest heeft een calculator ontwikkeld waarmee ze de invloed van thuiswerken op CO2-uitstoot kunnen meten en tegelijkertijd tips kunnen geven om de uitstoot verder terug te dringen, ook vanuit huis.

Zoals bij ongeveer alle grote banken werkt een groot deel van het werknemersbestand van NatWest vanuit huis. In totaal gaat het om zo’n 50.000 medewerkers die momenteel op afstand hun werk doen. Niet verrassend heeft dat geleid tot een forse reductie van het elektriciteitsverbruik in de kantoorpanden van NatWest. Bovendien spaart het thuiswerken talloze zakenreizen forensenritjes uit, die normaal gesproken natuurlijk ook energie kosten, of men nu per auto of per trein reist. 

Bij elkaar opgeteld gaat het om een stevige reductie van de hoeveelheid CO2. Toch vindt NatWest dat nog beter kan en daarom heeft de bank een CO2-calculator ontwikkeld. Medewerkers van de bank kunnen deze gebruiken om efficiënter thuis te werken. En dan voor de verandering niet in termen van productiviteit, maar in termen van energiezuinigheid. 

Thuiswerken zorgt immers voor een behoorlijk gewijzigde energievraag van individuele huishoudens. Ten opzichte van normale dagen waarop huizen veelal verlaten zijn, moet er opeens meer licht branden, staat een radio of televisie op de achtergrond aan, één of meerdere monitoren en een laptop die regelmatig opgeladen dient te worden en – als men na de zomer blijft thuiswerken – straks waarschijnlijk ook nog extra stookkosten. De calculator geeft advies over hoe men het beste zijn apparaten kan gebruiken en opladen, het type verlichting in huis en zelfs over isolatie van het huis. 

Lees ook:
Merknaam Royal Bank of Scotland verdwijnt ten faveure van NatWest