Knab nu ook voor ZZP-ers en kleine ondernemers

07 mei 2014 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Online bank Knab gaat de zakelijke markt op. De bank gaat zich nu ook richten op de specifieke behoeften van ZZP-ers en kleine ondernemers. Knab introduceert een zakelijke internetrekening voor ZZP-ers en kleine ondernemers.

ZZP-ers laten rendement liggen

De nieuwe rekening is ontdaan van overbodige diensten en biedt ondernemers tools om geld slim te beheren, aldus de bank. De behoefte hieraan wordt bevestigd door een onderzoek van Direct Research onder 500 ZZP-ers in opdracht van Knab. 90% van de ZZP-ers vindt dat hun huidige bank niet proactief genoeg meedenkt over manieren waarop meer rendement kan worden behaald. Ook vindt 33% van de ZZP-ers dat zij met hun huidige zakelijke rekening voor overbodige diensten betalen. “In Nederland laten bijna 280.000 ZZP-ers bijvoorbeeld een onnodig hoog saldo op hun betaalrekening staan, waardoor ze veel rente-inkomsten mislopen. Wij wijzen klanten daar proactief op en komen met een gerichte oplossing. Zo kan door automatisch een te hoog saldo naar de spaarrekening over te boeken meer rendement behaald worden”, zegt topman Frijters van Knab.

Knab - ZZPers

Geschikt voor zakelijke dienstverleners

Volgens de oprichter van de bank René Frijters is de Knab zakelijk rekening vooral geschikt voor ondernemers in de zakelijke dienstverlening, stamrecht bv’s en stichtingen. “Mensen die niet met cash werken, maar gewoon ‘uurtje factuurtje’ in rekening brengen. Cash afhandeling moet je zelf regelen met een externe partij en betaalsoftware voor webwinkels zit er ook niet bij in, dat zit meestal al bij de software die voor de website is gekocht. En ook incasso’s uitsturen kan niet”, aldus René Frijters.

Target Knab: 12.000 nieuwe zakelijke klanten

Ook geeft Knab op de zakelijke spaarrekening een rentevergoeding van 1,6%. Bovendien kunnen de klanten het rekeningcourant saldo automatisch afromen of aanvullen. Frijters  hoopt hiermee dit jaar tussen de 10.000 en 12.000 nieuwe zakelijke klanten binnen te halen. “De markt is er, er komen ieder jaar 120.000 nieuwe ZZP-ers bij”, zegt Frijters. Daarnaast verwacht Frijters dat een derde van zijn nieuwe zakelijke klanten ook een privérekening zal openen.

ZZP Nederland blij met stap Knab

Johan Marrink, oprichter van Stichting ZZP Nederland is blij met de introductie door online bank Knab van de nieuwe zakelijke internetrekening voor ZZP-ers en kleine ondernemers. “ZZP-ers worden in Nederland gedwongen een zakelijke rekening te openen bij een bank. Opvallend is dat ZZP-ers op hun zakelijke rekening een veel lagere rente ontvangen dan op hun privérekening. Terwijl het juist zo belangrijk is zaken en privé te scheiden. Blijkbaar is een euro op een privérekening meer waard dan op een zakelijke rekening. Als belangenbehartiger van Nederlandse ZZP-ers vind ik het goed dat een bank als Knab een stap zet om deze scheve behandeling aan te pakken.”, aldus Marrink.