Rotterdamse fintech Alphacomm neemt Mi-Pay over

26 februari 2020 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Alphacomm versterkt met de overname van Mi-Pay zijn positie in de betalingsmarkt. De Rotterdamse onderneming betaalt €1,3 miljoen voor Mi-Pay, dat een notering heeft aan de Alternative Investment Market (AIM) index in de UK. 

Alphacomm is gespecialiseerd in het bieden van veilige online betaaloplossingen aan bedrijven en daarbinnen het terugdringen van fraude. Alphacomm heeft klanten in onder meer de telecom-, energie- en incassosector, bedrijven die vaak actief zijn in de verkoop van digitale producten of diensten. Alphacomm mag grote bedrijven als T-Mobile, Eneco en KPN tot de clientèle rekenen.

Om de organische groei extra kracht bij te zetten begeeft Alphacomm zich op overnamepad. De fintech-onderneming kwam uit bij Mi-Pay. Mi-Pay is een Brits beursgenoteerd bedrijf is in hetzelfde segment actief en biedt naar eigen zeggen veilige en fraudevrije betaaloplossingen aan bedrijven. Mi-Pay heeft sinds de oprichting in 2003 een stabiele klantenbasis opgebouwd in zowel de UK als Ierland. 

De overname van Mi-Pay door Alphacomm geeft laatsgenoemde in de eerste plaats wat extra schaalgrootte en versterkt de internationale positie van het bedrijf. De overname geeft echter ook automatisch toegang tot een in Roemenië gevestigd ontwikkelingscentrum, waar een dertigtal techneuten dagelijks bezig is met het bedenken en beheren van technologische ontwikkelingen. Als gevolg van bovenstaande beschikt Alphacomm nu ook over een PCI Level 1 certificering. Dat zal de massa weinig zeggen, maar het staat voor Payment Cards Industry Compliance en betekent dat Alphacomm jaarlijks meer dan zes miljoen Mastercard- of Visa-betalingen afwikkelt.

“De overname van Mi-Pay brengt Alphacomm dichterbij onze ambitie om in 2025 wereldwijd het dominante platform voor omzetgeneratie te worden”, aldus Huub Sparnaay, CEO van Alphacomm. “Dit doen we door middel van een buy-and-build strategie. Dat stelt ons in staat om in rap tempo onze diensten en producten te internationaliseren. Zo kunnen bedrijven in heel Europa profiteren van onze mogelijkheden voor fraudevrij, online betalingsverkeer.”