Strauss-Kahn woedend om Belgische seksclub DSK

05 mei 2014 Banken.nl 1 min. leestijd

Dominique Strauss-Kahn (DSK), de voormalig directeur van het Internationaal Monetair Fonds, eist dat de pas geopende Belgische seksclub DSK zijn naam verandert. Strauss-Kahn, die al vaker in het nieuws kwam met een aantal seksschandalen, is woedend en dreigt met een rechtszaak.

Na zijn eerdere escapades meent hij dat men de afkorting in verband brengt met zijn naam. Volgens de eigenaar van de seksclub in Henegouwen, Dominique Alderweireld, staat DSK echter voor Dodo Seks Klub, vernoemd naar Alderweirelds bijnaam: Dodo La Saumure. De seksclubeigenaar weigert dan ook de naam te veranderen.

Strauss-Kahn

Overige schandalen
DSK werd in 2010 beschuldigd van het verkrachten van een kamermeisje in New York. De commotie rondom deze zaak kostte hem zijn baan bij het IMF en zijn aspiraties voor het Franse presidentschap, waar hij een goede kans maakte. Verder was hij een van de veertien verdachten in de Carlton-affaire, waar hij als pooier dienst gedaan zou hebben. Strauss-Kahn zou ook geprobeerd hebben de Franse schrijfster Tristane Banon te verkrachten in 2003. Toen zij hier in 2011 nog leed van ondervond besloot ze hier een rechtszaak van te maken.

Nevenactiviteiten
Ondanks de schandalen lukte het hem toch om zijn carrière voort te zetten. Hij richtte zijn eigen adviesbureau Parnasse op, kreeg een functie in de toezichtsraad van de Russische ontwikkelingsbank RRDB en hij werd door Servië aangesteld als economisch adviseur om tezamen met het kabinet de staatsschuld terug te dringen.