Credit Europe Bank bestaat 25 jaar

31 januari 2020 Banken.nl 1 min. leestijd

Credit Europe Bank is deze week 25 jaar actief. De in Amsterdam Zuid-Oost gevestigde bank vierde het jubileum in het Concertgebouw in Amsterdam, in het bijzijn van zo’n 250 corporate klanten en zakenpartners. Onder meer de bekende Turkse pianist en componist Fazıl Say trad op met een uitvoering van een concert van Mozart.

De gemiddelde Nederlander zal de naam Credit Europe Bank waarschijnlijk niet heel veel zeggen. De bank verschijnt doorgaans niet in lijstjes van Nederlandse banken, niet in de laatste plaats omdat ze daar net te klein voor zijn met een balanstotaal van circa €5 miljard. De bank kent veel Turkse sleutelfiguren, daar het een volledige dochteronderneming is van de Turkse Fiba Groep. 

De bank is actief op meerdere vlakken, waaronder ook retail banking. Meer specifiek in de landen Nederland, Duitsland, Roemenië en Malta. Credit Europe Bank richt zich echter vooral op het zakelijke segment, specifiek in handels- en grondstof financieringen. De onderneming werkt vanuit kantoren in Amsterdam, Genève en Dubai. In 2019 verwerkte CEB ongeveer 12 miljard euro aan handelsfinancieringen.

Een feestelijke viering van het kwarteeuwfeest vond deze week plaats in het Amsterdamse concertgebouw. Samen met het kamerorkest St Martin-in-the-Fields bracht pianist Fazıl Say een stuk van Mozart ten gehore voor zo’n 250 zakenrelaties van de bank. “We zijn trots op wat we in 25 jaar hebben bereikt. Trots dat we meer dan 1 miljoen klanten mogen bedienen en dat er nu een onderneming staat die uitgegroeid is tot een bank met een gevestigde naam in alle markten waarin we actief zijn”, aldus CEO Enver Murat Başbay.