Fintechs werken makkelijker samen met Mastercard via Accelerate

29 oktober 2019 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel

Mastercard lanceerde gisteren Mastercard Accelerate, een mondiaal initiatief dat het leven van fintechs makkelijker moet maken. En dan vooral door de manier waarop zij samenwerken met Mastercard. Via Accelerate hebben fintechs toegang tot ondersteuning en assistentie in verschillende fases van hun groeipad, waarmee ze sneller tot ontwikkeling en expansie kunnen komen. 

De laatste jaren worden fintechs al lang niet meer alleen als dreiging gezien door gevestigde partijen in de financiële sector. Er wordt zelfs stevig in geïnvesteerd en bijna alle grote spelers hebben een eigen fintech-kweekvijver, -incubator of hoe ze het ook noemen. Daarmee werken ze aan digitale vooruitgang in het algemeen én ze voorkomen dat ze in een later stadium nog veel meer moeten investeren. Mastercard doet dat via Accelerate, een programma dat qua naamvoering weinig aan de verbeelding over laat. Met Accelerate stelt Mastercard fintechs in staat om vaart te maken in hun ontwikkeling.

Via Accelerate kunnen fintechs in enkele weken tijd door Mastercard worden opgenomen. Tijdens de onboarding krijgen ze een soort rondleiding binnen de organisatie van Mastercard, waarbij ze kennis kunnen maken met alles wat het Amerikaanse bedrijf te bieden heeft. Accelerate-deelnemers worden vervolgens aangesloten op de voor hun relevante onderdelen binnen Mastercard. Fintechs profiteren van nieuwe inzichten, krijgen toegang tot klantnetwerken en tot nieuwe markten. Andersom bevordert Mastercard het ontstaan van nieuwe technologieën die bijdragen aan een meer inclusieve economie. 

Volgende generatie topondernemers

“Mastercard Accelerate is de toegangspoort tot een oneindig aantal manieren waarop Mastercard fintechs van over de hele wereld kan ondersteunen in stabiele groei”, zegt Michael Miebach, chief product & innovation officer bij Mastercard. “Fintechs dragen bij aan de snelle digitale transformatie die onze levens eenvoudiger maakt. We zijn voorkeurspartner van de meest veelbelovende fintech-merken ter wereld. Met Accelerate nodigen we de volgende generatie topondernemers uit zich bij ons aan te sluiten.”

Miebach wijst ook naar het voordeel van Accelerate voor de financiële sector in het algemeen. “Accelerate geeft onze klanten en partners uit de financiële sector toegang tot de nieuwste innovatie, met een breed portfolio van startups en fintechs die klaar zijn om samen te werken aan nieuwe ervaringen.”