Nieuwe leergang Erasmus over invloed fintech op financiële sector

27 september 2019 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

De Rotterdam School of Management (RSM) - onderdeel van de Erasmus Universiteit - start met een nieuwe leergang genaamd ‘Fintech: from Strategy to Implementation’. Het driedaagse programma biedt executives kennis over fintech en gaat nader in op de rol die blockchain en kunstmatige intelligentie kunnen spelen in de ontwikkeling van de financiële sector.

Bestuurders van gevestigde financiële instellingen zijn elkaars concurrenten, maar over de afgelopen vijf à tien jaar delen ze ook een gezamenlijke zorg, de opkomst van fintech-bedrijven. Hoe als grote organisatie om te gaan met kleine en beweeglijke bedrijven die vooroplopen met de inzet van nieuwe technologieën als blockchain en kunstmatige intelligentie? De Rotterdam School of Management (RSM) geeft executives uit de financiële sector handvatten om met zulke vragen om te gaan.

Dat fintech de financiële sector veranderd heeft en dat nog steeds doet is duidelijk. Of ze banken en verzekeraars volledig gaan verdringen, daarover zijn de meningen verdeeld. Zeker zijn er partijen die rechtstreeks concurreren met gevestigde instellingen en marktaandeel afsnoepen, zij zijn de ‘disruptors’. Maar er zijn ook partijen die op de achtergrond opereren en fungeren als ‘enabler’, zij dragen bij aan innovatie van de sector. 

Omgaan met kansen en risico’s

De leergang ‘Fintech: from Strategy to Implementation’ is een driedaagse sessie, verzorgd door RSM Executive Education. Docent van dienst is fintech-pionier en ondernemer Daniel Liebau, oprichter van Lightbulb Capital. Bestuurders die de cursus volgen leren effectiever omgaan met de kansen die ontstaan door de opkomst van fintech. Aan de hand van business cases uit de praktijk doen de cursisten kennis en inzichten op van actuele en toekomstige fintech-innovaties. Met die expertise moeten ze in staat zijn beter te laveren op het onzekere speelveld dat ontstaan is. 

‘Fintech: from Strategy to Implementation’ staat gepland voor 11-13 november, in het Bayle-gebouw op de campus Woudestein van de Erasmus Universiteit. .