Octas vereerd met luiden van de gong bij opening Euronext

03 september 2019 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel

Detacheerder in de financiële Octas mocht afgelopen vrijdag de gong luiden, traditioneel het startsein voor een nieuwe handelsdag op Euronext. Die symbolische eer viel Octas ten deel mede vanwege het vijftienjarig bestaan. De gong werd geluid door een deel van het team van Octas samen met enkele relaties.

Het luiden van de gong als opening van een nieuwe handelsdag op Euronext is een traditie die al enige tijd teruggaat. Zoals met veel dingen het geval, is ook dit fenomeen over komen waaien vanuit de Verenigde Staten, waar het de naam ‘bell ceremony’ draagt. Daar is het al sinds de jaren 1870 een dagelijks gebruik. Het luiden van de gong is een populair mediamoment, waar vaak een persoon of bedrijf mee in het zonnetje wordt gezet. Afgelopen vrijdag was het daarvoor de beurt aan Octas, dat als detacheerder actief is in de financiële sector.

De hoofdreden om Octas de gong te laten luiden was het vijftienjarig bestaan van het bedrijf, mede opgericht door Norbert van ‘t Loo. Van ‘t Loo was ook degene die het slagwerk mocht hanteren, geflankeerd door onder andere huidig mede-oprichter en directeur Jan van Dijk. Octas stelt dat het sinds de oprichting in 2004 een bijdrage heeft mogen leveren om de financiële sector en de professionals die daarin actief zijn in een positief daglicht te zetten. Zeker vanaf het uitbreken van de financiële crisis in 2007 is dat geen eenvoudige taak geweest. De financiële sector werd immers verantwoordelijk gehouden voor het uitbreken ervan inclusief alle negatieve gevolgen.

Ondanks onzekere periodes - voor zowel burgers als financials die de ene na de andere ontslagronde tegemoet liepen - slaagde Octas erin om jaar op jaar te groeien. Naar eigen zeggen komt dat vooral door een persoonlijke aanpak als werkgever. Octas is onderverdeeld in vier business-units, namelijk Service en Advies, Hypotheken, Zakelijk Financieren én Compliance & Risk. Vanuit die vier smaldelen heeft Octas zo’n 150 medewerkers gedetacheerd zitten bij toonaangevende bedrijven in de financiële sector.