Mastercard schakelt tandje bij met cryptocurrency en blockchain

23 augustus 2019 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Mastercard gaat zijn activiteiten op het gebied van cryptocurrency uitbreiden. Dat blijkt uit de publicatie van een handvol vacatures eerder deze maand, die specifiek te maken hebben met cryptocurrency en blockchain. Wat Mastercard exact van plan is, is niet duidelijk. Evenmin of de crypto-strategie offensief of defensief van aard is.

Wat cryptocurrency en blockchain de wereld gaat brengen is ongewis. Er zijn groepen die stellen dat ze de financiële wereld op zijn kop gaan zetten. Aan de andere kant zijn er groepen die denken dat het allemaal wel meevalt en toch vooral niches zullen blijven. Hoe dan ook, ze zijn er, zowel cryptocurrency als blockchain. Financiële instellingen die hun kop in het zand steken lopen het risico om de boot te missen, als die uiteindelijk toch uit vaart. Mastercard speelt in elk geval in op de situatie en is bezig een crypto-team samen te stellen.

De Amerikaanse gigant zoekt naar meerdere personen voor de afdeling product management en ontwikkeling, waarbij de focus dus op cryptocurrency en blockchain ligt. Enerzijds gaat het nieuw te vormen team zich naar verluidt bezig houden met het volgen van relevante trends en ontwikkelingen, anderzijds gaat het ook echt werken aan nieuwe concepten en oplossingen. Mogelijk is dat ook een crypto-wallet, gezien de functie ‘Product Manager Crypto Currency/Wallets’. 

Het is niet duidelijk of Mastercard de vlucht naar voren aan het zoeken is of dat het er ‘gewoon wil zijn’ wanneer dat nodig is. Wel markeert het wederom de beweging van betaalbedrijf naar een breed georiënteerd technologiebedrijf, een beweging die al een tijdje aan de gang is. Eerder sloot Mastercard zich ook al aan bij het Libra-project, de nieuwe cryptomunt van Facebook.