Seminar ‘AI and Robotics for Bigger Banks’ over omgang met big data

13 mei 2019 Banken.nl 3 min. leestijd

Op 21 mei organiseert database-beheerder LexisNexis het seminar ‘AI and Robotics for Bigger Banks’. Tijdens het seminar gaan experts in op het belang van technologie met betrekking tot de omgang met grote hoeveelheden data, oftewel big data.

Data is waardevol. Maar lang niet altijd is data ook laaghangend fruit. Vaker is het een op het oog ondoordringbaar kluwen van gegevens. Het effectief omzetten van die kluwen in economische waarde is misschien wel de grootste uitdaging waarmee organisaties zich geconfronteerd zien. Dat blijkt onder meer uit een onderzoek van Business Application Research Center. Van de ondervraagde bedrijven ziet slechts 6% geen belemmeringen voor het gebruik van big data. Meer dan de helft (53%) geeft echter aan dat de technische of analytische kennis binnen de organisatie ontoereikend is.

Steeds meer data

Vandaag de dag is de 80% van de gegevens in de wereld ongestructureerd. Zonder het gebruik van technologie wordt het steeds moeilijker om waarde aan die data te onttrekken. De hoeveelheid gegevens die per seconde gegeneerd wordt is duizelingwekkend. Elke dag wordt 2,5 kwintiljoen (een 1 met 30 nullen) bytes aan gegevens aangemaakt, een aantal dat nog steeds groeiende is. Die data analyseren en er iets nuttigs mee doen, ga er maar aan staan.

Veel bedrijven zijn niet voorbereid dan wel toegerust om deze oceanen van data te analyseren. Van alle big data-projecten faalt 85%, omdat het ontbreekt aan de goede bedrijfscultuur of -infrastructuur. Terwijl er toch veel te halen valt. Denk aan het optimaliseren van processen, het verbeteren van klantenservice of het voorspellen van risico’s en het identificeren van nieuwe kansen.Seminar AI and Robotics for Bigger Banks over omgang met big data

Bedrijven hebben echter een strategische benadering nodig om data om te kunnen zetten in waarde. Ontbreekt die benadering, dan kunnen organisaties hun dromen verpletterd zien worden onder het gewicht van volume, variëteit, snelheid en kwaliteit, iets wat het einddoel van waardecreatie zo goed als onhaalbaar maakt.

Op 21 mei aanstaande organiseert database-beheerder LexisNexis in zijn kantoor aan de Radarweg in Amsterdam het seminar ‘AI and Robotics for Bigger Banks’. Tijdens dit seminar tonen professionals aan hoe AI-technologieën en big data gebruikt worden om financiële criminaliteit aan te pakken, hoe machine learning helpt bij het uitvoeren van operationele taken en meer in het algemeen hoe een organisatie door het digitale tijdperk kan worden geloodst.

Programma

Een overzicht van het programma.

  • 13.00 - Ontvangst met koffie
  • 13.30 - Welkomstwoord door Paul Hommes van LexisNexis
  • 13.45 - David Balson van Ripjar over de bestrijding van de financiële criminaliteit met machine learning
  • 14.30 - Yorick Doornweerd van UiPath over het optimaliseren van operationele taken door een robot
  • 15.15 - Korte pauze
  • 15.30 - Arjan Hessels van Stater over de uitdagingen in de sector, wordt een hypotheek in enkele seconden mogelijk?
  • 16.15 - Patrick Özer van KPMG over het loodsen van een organisatie door dit digitale tijdperk
  • 17.00 - Borrel
  • 18.00 - Einde

Het seminar ‘AI and Robotics for Bigger Banks’ is gratis te bezoeken en vindt plaats op het kantoor van LexisNexis - Radarweg 29, 1043 NX te Amsterdam. Aanmelden is mogelijk via deze route.