Financieel adviseurs kiezen Findesk als beste adviessoftware van 2019

25 april 2019 Banken.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Softwarepakket Findesk is door financieel adviseurs verkozen tot beste adviessoftware van 2019. Het is voor het tweede jaar op rij dat het pakket van IT-dienstverlener Topicus uit Deventer de prijs wint. Het onderzoek is uitgevoerd door Bureau DFO (Dienstverlening voor Financiële Ondernemingen). In totaal werden 14 pakketten van evenzoveel aanbieders beoordeeld op 20 verschillende aspecten.

In het voorrekenen van financiële toekomstplaatjes maken financieel adviseurs graag gebruik van gespecialiseerde software. Daarin valt het nodige te kiezen, maar het ene pakket voldoet meer aan de wensen dan het ander. Om financieel adviseurs te helpen met het maken van een keuze hierin onderzoekt Bureau DFO jaarlijks ervaringen en beoordelingen van gebruikers van de verschillende pakketten. Evenals vorig jaar komt Findesk van IT-dienstverlener Topicus als hoogst gewaardeerd uit de bus in de categorie advies- en financiële plannings-software. Findesk wordt gevolgd door Adviesbox van Intersoftware en Figlo Advisor van Figlo.

Grenzen vervagen

Het onderzoek maakt onderscheid tussen drie categorieën: (1) administratie-software, (2) advies- en financiële plannings-software en (3) vergelijkings-software. Volgens Bureau DFO vervagen de grenzen tussen deze deelgebieden gestaag, doordat leveranciers de functionaliteiten steeds verder verbreden. Niettemin, financieel professionals mogen deze beoordelen op 20 aspecten. Denk hierbij aan gebruiksvriendelijkheid, snelheid en beveiliging, maar ook zaken als kwaliteit van de handleiding en koppelingsmogelijkheden met andere pakketten.

Financieel adviseurs kiezen Findesk als beste adviessoftware van 2019

Findesk behaalt op 21 van de 24 onderwerpen de hoogste score. Met name de adviserings-, bemiddelings- en nazorgactiviteiten worden hoog beoordeeld. Qua aspecten scoren actualiteit, compleetheid, snelheid en gebruiksvriendelijkheid het hoogste. “Digitale ontwikkelingen zijn niet meer weg te denken in de huidige maatschappij, dit betekent verandering voor de financieel adviseur en daarmee ook nieuwe kansen”, zegt Dennis Hollander, businessline manager bij leveranciers Topicus.

“Steeds meer kantoren werken met adviessoftware om hun klanten efficiënter en sneller van een passend advies te voorzien”, vervolgt Hollander. “Voor de financieel adviseur is het daarom ook steeds belangrijker om met adviessoftware te werken die flexibel, overal beschikbaar en gebruiksvriendelijk is, zodat hij met duidelijke rapportages het adviesgesprek met de klant kan aangaan.”

Cloud-based

Findesk onderscheidt zich volgens Topicus omdat het volledig in de cloud is ontwikkeld. Vanwege het SaaS (Software as a Service) karakter is Findesk altijd en overal ter wereld toegankelijk. Mits je natuurlijk een werkende internetverbinding hebt.

Interessant is verder nog de observatie van Bureau DFO over hoe financiële software ingezet wordt. In de afgelopen jaren lag het accent van ontwikkelaars sterk op software die in de adviesfase wordt gebruikt. Bureau DFO signaleert dat in de komende tijd het accent zwaarder komt te liggen op software die de advieskantoren ondersteunt bij het onderhoud van contracten waarvoor de kantoren eerder hebben bemiddeld.