T-Mobile gaat opnieuw de strijd aan met Amerikaanse banken

24 april 2019 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Aanbieder van telecommunicatie T-Mobile start een nieuwe betaaldienst in de VS, waarmee het stevig de concurrentiestrijd aangaat met Amerikaanse partijen. Het magenta-kleurige merk geeft klanten de mogelijkheid te betalen via een - hoe kan het ook anders - mobiele app, T-Mobile MONEY. Naast een betaalkaart van Mastercard krijgen gebruikers rente op hun betaalrekening van maar liefst 4%, tot een maximum van $3.000.

Achter de schermen is T-Mobile al een tijdje bezig met de uitrol van een nieuwe, eigen betaaldienst in de VS. Sterker nog, de Duitse gigant heeft enkele jaren eerder ook al een poging gewaagd. Die poging bood kennelijk niet het gewenste resultaat, gezien het feit dat men er de stekker uittrok. Vorig jaar startte T-Mobile voorzichtig met de uitrol van de MONEY-app. Inmiddels heeft het bedrijf er zoveel vertrouwen in dat het de dienst openstelt voor alle Amerikanen.

Innovatie bijbenen

T-Mobile is één van die partijen die traditionele banken het vuur na aan de schenen kunnen leggen. Het merk is diep doorgedrongen tot de persoonlijke omgeving van klanten en vertrouwen is voor consumenten een sleutelelement in het al dan niet uitvoeren van betalingen. T-Mobile stelt dat 70% van de Amerikanen mobiel bankiert, een percentage dat niet veel verschilt van Nederland. Daarover staat - wederom volgens T-Mobile - dat slechts 13% van de traditionele aanbieders denken dat hun systemen de innovatie bij kunnen houden. Het mag geen verrassing zijn dat T-Mobile in de voorhoede meespeelt als het gaat om innovatie in mobiele telefoniediensten. Het Duitse bedrijf ziet zijn kans schoon.

T-Mobile gaat opnieuw de strijd aan met Amerikaanse banken

De nieuwe dienst heet T-Mobile MONEY, met vijf hoofdletters inderdaad. En wat krijgen de mensen bij deze nieuwe app? De dienst is kosteloos, gebruikers krijgen een Mastercard betaalkaart, P2P-overschrijvingen en de mogelijkheid tot integratie van Apple Pay, Google Pay en Samsung Pay. Kortom, de hele santenkraam zo lijkt het. Daarbovenop biedt T-Mobile een rente van 4%, per maand uitbetaald. Voorwaarde is een minimumsaldo van $200 en een maximum van $3.000. Het gedeelte daarboven wordt beloond met 1% rente, nog altijd fors boven het landelijk gemiddelde.

Mobile first

“Traditionele banken zijn niet mobile first en zeker niet customer first”, aldus John Legere, CEO van T-Mobile US. “Meer en meer mensen gebruiken hun smartphone om te bankieren, voor ons is dat een kans om een pijnpunt op te lossen. Je werkt hard voor je geld en je moet er zelf de controle over hebben, met T-Mobile Money kan dat!”

Om de dienst tot een succes te maken werkt T-Mobile samen met BankMobile. BankMobile is de digitale arm van Customers Bank, een kleine gemeenschapsbank uit Pennsylvania. Helemaal vrij van bancaire invloed is MONEY dus niet. Critici stellen zelfs dat het niet meer is dan het opplakken van het etiket T-Mobile op een bestaande bancaire dienst.