G4S neemt activiteiten SecurCash over

03 april 2019 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Beveiligingsbedrijf G4S neemt alle bedrijfsactiviteiten over van voormalig branchegenoot SecurCash, dat eerder dit jaar op de fles ging. In hoofdzaak gaat het om geldtransport en het vullen en leeghalen van geldautomaten. De overname heeft naar het zich nu laat aanzien geen gevolgen voor het aantal arbeidsplaatsen.

Het jaar 2019 was nog geen week oud of geldtransporteur SecurCash kwam in het nieuws wegens een op handen zijnd faillissement. Amper een dag later wees de rechter een formeel faillissement af, omdat er nog genoeg geld in kas zou zijn. Niet veel later viel het doek alsnog voor SecurCash. Een kleine drie maanden later volgt meer duidelijkheid, ook voor het personeel van SecurCash dat sindsdien op de wip zit. Voormalig concurrent G4S neemt alle bedrijfsactiviteiten van SecurCash over en integreert deze in de eigen organisatie.

G4S neemt activiteiten SecurCash over

G4S heeft de afgelopen tijd gebruikt om te onderhandelen met Diebold Nixdorf, het Amerikaanse moederbedrijf van SecurCash. De activiteiten die G4S overneemt zijn volgens het bedrijf een aanvulling op bestaande contracten die zij al hebben met banken voor deze activiteiten in andere regio’s. Volgens Diebold Nixdorf komt dat goed, het geeft het bedrijf de kans om weer volledig op zijn eigen kernactiviteiten te richten, te weten het ontwikkelen, verkopen en managen van geldautomaten en IT-oplossingen voor commerciële banken en de detailhandel. Bancair geldtransport past daar minder goed tussen, aldus het moederbedrijf.

Logistieke verdichting

“Het is voor ons een positieve ontwikkeling. We kunnen nu door heel Nederland het transport voor de geldautomaten van de banken verzorgen en dat levert zeker logistieke verdichting op”, aldus Bas Rodenberg, Algemeen Directeur van G4S Cash Solutions. “Dat stelt ons in staat om deze activiteiten ook op langere termijn op een gezonde basis voort te zetten. Dit past in onze strategie. Zolang mensen met contant geld betalen zorgen wij ervoor dat dit veilig en efficiënt gebeurt. Voor de lange termijn ligt onze focus op voortgaande innovatie. Zoals slimme kluizen, waardoor het accepteren van cash aan de kassa van ondernemers betaalbaar en efficiënt blijft, en integrale betaaloplossingen voor cash, pin en creditcard.”