Online pensioenbank Brand New Day krijgt kapitaalinjectie van €25 miljoen

25 maart 2019 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Reeds bestaande aandeelhouders investeren €25 miljoen in online pensioenbank Brand New Day. Volgens de bank is het geld in de eerste plaats bedoeld om versnelde groei op de pensioenspaarmarkt mogelijk te maken. De aandelenuitgifte is opgedeeld in twee tranches. De eerste van €15 miljoen heeft al plaatsgevonden, de tweede van €10 miljoen staat gepland voor juli 2019.

Brand New Day werd opgericht in 2010, in een tijd die gerust woelig genoemd mag worden. De oprichters waren echter geen vreemde in de financiële wereld, eerder hadden zij - Kalo Bagijn en Thierry Schaap - namelijk al BinckBank opgericht. Met Brand New Day richtten zij zich op spaar- en beleggingsproducten voor particulieren en bedrijven voor op- en afbouwen van pensioen. Om spaarproducten te mogen aanbieden moest de pensioenaanbieder echter wel beschikken over een banklicentie. De Nederlandsche Bank (DNB) verleende die in 2017.

Online pensioenbank Brand New Day krijgt kapitaalinjectie van €25 miljoen

Naar eigen zeggen is de nieuwe kapitaalinjectie niet nodig om operationele kosten te dekken of grote investeringen te doen. De online bank was namelijk al na enkele jaren winstgevend. De nieuwe kapitaalvoorziening is specifiek gericht op versnelde groei in de pensioenspaarmarkt. Het bedrag van €25 miljoen wordt opgehoest door drie bestaande aandeelhouders: Hartwig, A.S.R en VvAA.

Nationaal debat

“Pensioen was ooit oersaai. Iets dat voor je geregeld werd en waar je niet naar om hoefde te kijken. Dat is wel veranderd. Er dreigen massale kortingen op pensioenen”, zegt directeur Kalo Bagijn. “Jongeren vinden pensioen na het salaris de belangrijkste arbeidsvoorwaarde en hebben het er met hun vrienden over. De houdbaarheid en toekomst van ons pensioenstelsel is deel van het nationaal debat geworden. In dat pensioengeweld heeft Brand New Day zich als nieuwkomer duurzaam gevestigd. We groeien hard. Op dit moment hebben zo’n 260.000 rekeninghouders en 4.500 bedrijven hun pensioen aan Brand New Day toevertrouwd.”  

Brand New Day geeft aan de investering in twee tranches wordt afgerond. In februari werd het eerste deel van €15 miljoen al afgerond. Onder voorbehoud van goedkeuring van de toezichthouder staat het tweede deel van €10 miljoen gepland voor juli 2019.