Marcel Zuidam nieuwe CEO Nationale-Nederlanden Bank

20 februari 2019 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Marcel Zuidam start per 15 maart aanstaande als de nieuwe CEO van Nationale-Nederlanden Bank (NN Bank). Zuidam is momenteel al bestuurslid van de bank en als Chief Transition Officier verantwoordelijk voor een goede integratie van de overgenomen Delta Lloyd Bank binnen NN. Hij volgt huidig CEO Erik Muetstege op, die op zijn beurt verder gaat als directeur Customer & Commerce bij de bank.

Marcel Zuidam is sinds 2017 als Chief Transition Officer verantwoordelijk voor een soepele integratie van Delta Lloyd Bank binnen de organisatie van Nationale-Nederlanden (NN). Zuidam was wat dat betreft een logische keuze, want voor de overname van Delta Lloyd was hij CEO van het bankdeel. Hij weet dus van de hoed en de rand. Per 15 maart volgt hij Erik Muetstege op als CEO van NN Bank.

Marcel Zuidam nieuwe CEO Nationale-Nederlanden Bank

“Ik ben blij dat we voor deze belangrijke posities bij Nationale-Nederlanden zeer ervaren kandidaten uit ons eigen bedrijf hebben kunnen benoemen. Zowel Erik als Marcel hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van NN Bank in de afgelopen jaren”, aldus David Knibbe, CEO van Nationale-Nederlanden. “Erik heeft aan de basis gestaan van de ontwikkeling en de succesvolle groei van NN Bank. Marcel heeft de integratie van beide banken geleid die vrijwel is afgerond. Met de benoeming van Marcel als CEO zal NN Bank haar positie verder uitbouwen.”

Muetstege was al vanaf de oprichting in 2011 CEO van NN Bank. Zijn expertise gaat niet verloren voor de bank, want Muetstege gaat verder in de rol van directeur Customer & Commerce. Daar moet hij gaan zorgen voor nieuwe strategieën en digitale initiatieven om het klantenbestand verder te vergroten.