Saxo Bank kiest Topcoder voor uitvoering digitale transformatie

20 december 2018 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Het Deense Saxo Bank en netwerk voor ontwikkelaars en programmeurs Topcoder sluiten een strategisch partnerschap. Met de samenwerking wil Saxo Bank meer vaart zetten achter digitale transformatie, daarbij gebruikmakend van het 1,4 miljoen techneuten tellende netwerk van Topcoder.

Moderne consumenten zijn kritisch en verwachten vooral op digitaal vlak een feilloze gebruikerservaring. Dat maakt digitale transformatie een uitermate actueel thema in de bankensector. Digital first en daarbinnen mobile first zijn belangrijke uitgangspunten. Beleggingsbank Saxo Bank vormt daarop geen uitzondering. Om klanten altijd en overal toegang te houden tot de financiële markten gaat de bank een nauwe samenwerking aan met Topcoder, een platform waarop ontwikkelaars, designers en andere techneuten actief zijn.

Saxo Bank en Topcoder werken samen voor digitale transformatie

De samenwerking tussen Saxo Bank en Topcoder krijgt gestalte in de vorm van een soort competitie. Wanneer Saxo Bank een nieuw doel heeft - bijvoorbeeld de ontwikkeling van een app, dashboard of algoritme - legt de bank dit voor aan de Topcoder-community. Ontwerpers, ontwikkelaars en IT-architecten gaan vervolgens aan de slag om tot een ontwerpconcept of prototype te komen. Uiteindelijk worden alleen de beste en meest innovatieve oplossingen uitgekozen.

Crowdsourcing

Saxo Bank ziet veel brood in deze werkvorm. “Het bedenken van een innovatief idee en dit vervolgens snel uitvoeren is voor ons essentieel om de technologiecurve vóór te blijven en een unieke digitale klantbeleving te blijven leveren. Het inzetten van crowdsourcing en de samenwerking met Topcoder helpt ons onze ambitieuze strategie en innovatieprojecten uit te voeren”, aldus Richard Douglas, Global COO, Group IT van de bank.