Garmin Pay nu ook beschikbaar voor klanten ABN AMRO

04 december 2018 Banken.nl 2 min. leestijd

In navolging van klanten van Rabobank en ICS Mastercards, kunnen nu ook rekeninghouders van ABN AMRO contactloos betalen met een Garmin Smartwatch. Door hun betaalpas toe te voegen aan de Garmin Pay wallet kunnen ze hun fysieke pas voortaan thuislaten. 

Eind vorige maand werd Garmin Pay in Nederland geïntroduceerd. Met de app – die is geïntegreerd in tien van de nieuwste smartwatch-modellen van Garmin – kunnen rekeningen worden gekoppeld aan de software van de smartwatch. Zo kan er aan de kassa worden afgerekend door de smartwatch naast de pinautomaat te houden, net zoals bij het contactloos betalen met de pinpas zelf.

Bij de introductie van Garmin Pay was de dienst alleen nog beschikbaar voor klanten van Rabobank. Een week geleden kwamen daar de klanten bij van ICS, het bedrijf dat in Nederland MasterCard en Visa uitgeeft en met 3 miljoen creditcards de Nederlandse marktleider is. En sinds deze week biedt ook ABN AMRO – tevens het moederbedrijf van ICS – zijn klanten de mogelijkheid hun (Maestro) bankpas te koppelen aan een Garmin smartwatch.

Garmin Pay nu ook beschikbaar voor klanten ABN AMRO

“ABN AMRO is erg blij dat we de Garmin Pay kunnen toevoegen als manier waarop onze klanten hun betalingen kunnen doe”, vertelt Yvonne Duits, Product Owner Mobile Payments en Wearables bij ABN AMRO. “Deze moderne smartwatch is nu als eerste product voor al onze klanten beschikbaar. ABN AMRO experimenteert nu al een jaar met betalingen met wearables. Die experimenten zijn erg succesvol, en klanten geven hoge waardering aan het betaalgemak van betalingen met hun horloge, ring en andere accessoires.”

Ook vanuit Garmin – dat vooral bekend is als producent van navigatieapparatuur voor auto en fiets, maar ook flink aan de weg timmert op het gebied van smartwatches – wordt uiteraard enthousiast gereageerd op de uitbreiding van het bankenaanbod: “We zijn zeer verheugd dat Garmin Pay nu ook beschikbaar is voor klanten met een betaalpas van ABN AMRO”, aldus René Dijk, Product Manager bij Garmin Nederland. “Met Garmin Pay kunnen klanten van ABN AMRO nu ook eenvoudig contactloos betalen met hun Garmin smartwatch.” 

In veel andere landen is Garmin Pay al beschikbaar voor een groter aantal banken dan in Nederland. Met name in de VS – het moederland van Garmin – is de lijst van aangesloten banken groot. Het bedrijf geeft aan dat er ook in Nederland binnenkort nog meer banken zullen worden toegevoegd aan de app, evenals nieuwe functionaliteit.