Contactloos betalen met ICS Mastercards via Garmin smartwatches mogelijk

23 november 2018 Banken.nl 3 min. leestijd

Garmin International, een specialist in onder meer GPS-navigatie en draadloze apparaten en applicaties, heeft in ons land contactloos betalen met ICS Mastercards via Garmin smartwatches geïntroduceerd.

Eind oktober werd Garmin Pay gelanceerd, een dienst waarmee betalen per smartwatch mogelijk is geworden. Rekeninghouders van Rabobank waren in ons land de eersten die konden afrekenen op deze nieuwe manier. Ook bij ABN AMRO wordt deze betalingsmethode zeer binnenkort mogelijk. De techniek ‘achter’ de betalingen wordt verzorgd door Mastercard.

In navolging van de lancering van Garmin Pay, wordt het vanaf vandaag mogelijk om via een Garmin smartwatch betalingen te doen met ICS Mastercards*. “Kaarthouders kunnen hierdoor op heel veel plaatsen snel, eenvoudig en veilig contactloos betalen. Zij profiteren dan ook nog eens van de voordelen van een creditcard, zoals een aankoopverzekering tegen verlies, diefstal en beschadiging van vrijwel alle aankopen”, laat Garmin International weten in een persverklaring. Garmin Pay is geïntegreerd in tien verschillende Garmin smartwatches, waaronder Via de Garmin Connect-app. Hiermee wordt de digitale betaalpas toegevoegd aan de portemonnee/wallet op de smartwatch.Contactloos betalen met ICS Mastercards via Garmin smartwatches mogelijk“We zijn zeer verheugd dat Garmin Pay nu ook beschikbaar is met ICS Mastercards, waardoor veel consumenten met onder andere een ABN AMRO creditcard, de ANWB creditcard en de Bijenkorf Card nu ook eenvoudig, snel en veilig kunnen betalen met hun Garmin-smartwatch”, zegt René Dijk, Product Manager Garmin Nederland. “Met Garmin Pay kunt u eenvoudig contactloos betalen, zelfs bedragen hoger dan €25,-. Met de voordelen van een creditcard.”

“Garmin Pay past bij de ambitie van ICS om betalen op zoveel mogelijk innovatieve manieren mogelijk te maken. Je ICS Mastercard niet alleen meer in je portemonnee, maar ook om je pols. Door de combinatie van Garmin Pay met Mastercards van ICS kun je nu niet alleen snel, eenvoudig en veilig betalen via een smartwatch. Je doet dit ook nog eens met alle voordelen die bij een creditcard horen, zoals de aankoopverzekering tegen verlies, diefstal en beschadiging van vrijwel alle aankopen tijdens de eerste 180 dagen”, geeft Dev Rossa, Alliance Management Officer bij ICS, aan.

De komende periode zullen meer banken en diensten in Nederland toegevoegd gaan worden. Het volledige overzicht van aangesloten banken en landen waarin Garmin Pay wordt ondersteund is te vinden op Garmin.com/garminpay/banks.

* Creditcardmaatschappij International Card Services (ICS) is met drie miljoen creditcards in zijn portefeuille de marktleider in Nederland. De maatschappij is onder meer bekend als uitgever van de Mastercard en Visa creditcards. ICS opereert sinds 2010 als 100% dochter van ABN AMRO en heeft vestigingen in Nederland en Duitsland.