Knab biedt klanten inloggen op computer via QR-code

19 oktober 2018 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Klanten van Knab die op de computer willen inloggen op hun persoonlijke bankomgeving kunnen dat voortaan doen via een QR-code. Daarmee is Knab naar eigen zeggen de eerste bank die deze eenvoudige manier van inloggen aanbiedt.

Internetbankieren is niet meer weg te weg te denken uit de manier waarop mensen hun bankzaken regelen. De manier waarop consumenten inloggen heeft zich de afgelopen tien jaar sterk ontwikkeld, vooral op het gebied van mobiel bankieren. Van enkel een pincode is het gegaan naar vingerafdruk en inmiddels zelf gezichtsherkenning. Voor inloggen op de computer was doorgaans nog een gebruikersnaam en wachtwoord nodig, al dan niet gecombineerd met tan-codes of identifiers. Knab voegt daar nu de optie inloggen via het scannen van een QR-code aan toe.

Knab breidt inlogopties internetbankieren uit

Via de mobiele app scannen consumenten de code, waarna ze toegang krijgen tot hun persoonlijke bankomgeving op de computer. Sommigen zullen zich misschien afvragen wat het nut is. Immers, eerst inloggen in de mobiele app om vervolgens in te loggen op internetbankieren? Toch blijven er nog steeds veel mensen die het simpelweg fijner vinden om bepaalde dingen via de computer te doen dan via de app. En sommige dingen kunnen enkel via internetbankieren en niet via de app.

Klantvriendelijk en veilig alternatief

De nieuwe functionaliteit werd gisteren aangekondigd in het testlab van Knab en is meteen ook beschikbaar voor klanten. Voor Knab is vereenvoudiging van inloggen via de computer een belangrijke drijfveer. Don van Arem, Manager Servicedesk: “Het versimpelen van het online inlogproces is een wens die al lang leeft onder onze klanten. Wachtwoorden worden vaak vergeten, bovendien moet je die uit veiligheidsoverwegingen om de zoveel tijd veranderen. We hebben nu een zeer klantvriendelijk en veilig alternatief  gevonden. We zijn heel blij dat we nu als eerste bank van Nederland deze QR-optie kunnen bieden."

De nieuwe optie is een uitbreiding op de bestaande opties. Knab benadrukt dat het nog steeds mogelijk blijft om in te loggen op de vertrouwde manier. In het Knab Lab vinden consumenten een stapsgewijze uitleg van hoe inloggen met QR in de praktijk werkt.