ING en Topicus verlengen samenwerking voor beleggen

11 juli 2018 Banken.nl 1 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

ING en IT-dienstverlener Topicus hebben aangekondigd de lopende samenwerking met vijf jaar te leggen. Centraal in de samenwerking staat de software van Europort+, waarmee de bank verder wil digitaliseren op beleggingsgebied. Europort+ is een product van Able, dat in 2017 werd overgenomen door Topicus.

De samenwerking tussen ING en Able terug tot 2009. Dat is inmiddels bijna tien jaar en daar komen nog weer vijf jaar bij. Europort+ draait in essentie om de integratie van allerlei verschillende systemen die veel gebruikt worden door wealth managers. Waar voorheen soms tot tientallen verschillende programma’s en systemen nodig waren om te kunnen voldoen aan de soms niet alledaagse eisen van wealth managers vormt Europort+ een alles-in-één-oplossing.

ING en Topicus verlengen samenwerking voor beleggen

Later dit jaar komt Europort+ beschikbaar voor de Belgische markt. Nieuwe modules maken het systeem geschikt om te kunnen voldoen aan Belgische wet- en regelgeving en fiscaliteit. Vergeleken met Nederland heet België hier en daar andere bancaire producten die verwerkt en geadministreerd moeten kunnen worden. Met Europort+ kan ING later dit jaar Nederlandse en Belgische klanten via één bankplatform bedienen.

De benodigde investeringen in de uitbreiding van de standaardsoftware zijn een gezamenlijke inspanning van ING en Able (Topicus). Voor ING betekent de stap naar een Neder-Belgisch bankplatform een stap op weg naar een wereldwijde migratie naar één digitaal bankplatform.