Cryptovaluta vermogensbeheerder BlockBay Capital opent deuren in Nederland

25 april 2018 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Op 1 mei aanstaande gaat BlockBay Capital officieel van start in Nederland. Het bedrijf is naar eigen zeggen de eerste cryptocurrency vermogensbeheerder op de Nederlandse markt die professioneel investeren en advies in blockchain technologie aanbiedt.

Blockchain en cryptovaluta zijn twee begrippen die voor het grote publiek vooral afgelopen jaar bij het grote publiek bekend zijn geraakt. Een in het oog springend kenmerk van cryptovaluta is de extreme volatiliteit van de munten. Hoge pieken kunnen worden afgewisseld met diepe dalen. Het is een moeilijk te doorgronden wereld, die investeerders voor uitdagingen stelt. BlockBay Capital wil deze investeerders voorzien van gedegen advies: “Met BlockBay Capital zetten wij in op een professionalisering van de blockchain en cryptocurrency investeringsmarkt door deze op een veilige manier toegankelijk te maken voor Nederlandse investeerders.” aldus Tim Epskamp, oprichter van BlockBay Capital.

BlockBay Capital biedt beleggingsadvies voor cryptomunten

BlockBay Capital richt zich op ondersteuning van vermogensbeheerders, vermogende particulieren en professionele investeerders op het vlak van asset- en wealthmanagement. Ze maken hierbij gebruik van hun blockchain-expertise, marktkennis en investeringservaring. In het opstellen van beleggingsadviezen voor hun klanten maken zij gebruik van gereguleerde buitenlandse banken voor een veilige infrastructuur en beheerde systeem. BlockBay Capital garandeert klanten naar eigen zeggen veilige opslag en veilige transacties.

Groot aanbod

Wie een grote bekende cryptovalutaindex bezoekt zal opvallen dat het aantal verschillende cryptomunten enorm is. Bitcoin, Ethereum en Ripple zullen de meesten wel kennen, maar daarna wordt het al snel onbekend terrein. BlockBay Capital helpt investeerders met het doorgronden van de niet altijd even duidelijke cryptomarkt. Het bedrijf beoordeelt bestaande en nieuwe cryptomunten op basis van verschillende factoren, zoals governance, development, businessmodel en leadership. Door de opzet en het team achter een nieuwe munt goed door te lichten kunnen zij naar eigen zeggen selecteren op bedrijven met toekomstperspectief.

Markt professionaliseren

Volgens oprichter Epskamp is de financiële sector terughoudend met betrekking tot innovatie: “Banken en vermogensbeheerders beperken zich tot de meer traditionele beleggingscategorieën en laten de kansrijke lange termijn investeringsmogelijkheden van blockchain en cryptocurrency links liggen. Met BlockBay Capital willen we de mogelijkheden die deze technologie met zich meebrengt optimaal benutten en de markt professionaliseren”, aldus Epskamp.