Snelgroeiende fintech InvoiceFinance verwelkomt vijf nieuwe professionals

08 februari 2018 Banken.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

De uit ’s-Hertogenbosch afkomstige fintech InvoiceFinance heeft vijf nieuwe professionals verwelkomd: Kim van der Zande, Paul de Raad, Daan Visker, David Boot en Hessel Tuinhof. De startup breidt zijn team voortdurend uit om de snelle groei te kunnen bijbenen. Ook werd deze groei vorig jaar ondersteund middels een kapitaalinjectie van €6 miljoen.

Veel ondernemers in het mkb zullen er bekend mee zijn dat ze een factuur versturen voor geleverde diensten of producten, en vervolgens lang moeten wachten op de betaling. Het in 2015 opgerichte InvoiceFinance speelt in op dit probleem: “Als ondernemer wacht je vaak té lang op je geld door lange betaaltermijnen. Het is van jou, maar je kunt er niet bij. Dat kan anders”, aldus Sven van der Biezen, CEO en medeoprichter van InvoiceFinance, tegenover Emerce: “InvoiceFinance biedt bedrijven een oplossing door facturen voor te financieren op de dag dat ze worden verzonden. Handig als je nu geld nodig hebt om bijvoorbeeld personeel, rekeningen of btw te betalen en je bank niet meebeweegt.”

Zo verstrekt de fintech-startup bedrijven binnen 24 uur een flexibel rekening courant krediet op basis van nog niet betaalde rekeningen. Ondernemers kunnen bij InvoiceFinance terecht voor flexibele zakelijke kredieten van €10.000 tot €1 miljoen. Zoals van een fintech verwacht mag worden, verloopt de dienstverlening hierbij volledig digitaal. En niet zonder succes: waar het team van de onderneming, die is gevestigd in de Jheronimus Academy of Data Science, een jaar geleden nog bestond uit vier mensen, zijn dit er met de komst van de vijf nieuwe professionals inmiddels al dertig. De nieuwe medewerkers versterken zowel de commerciële tak als de technologische afdeling van de startup.

Kim van der Zande - Paul de Raad - Daan Visker - David Boot - Hessel Tuinhof

De verkoopafdeling is uitgebreid met uitgebreid met twee nieuwe medewerkers. Ten eerste gaat het om de 34-jarige Kim van der Zande, die hiervoor verkoopfuncties bekleedde bij customer engagement platform Mapp Digital, dat in 2015 ontstond toen zijn vorige werkgever – FLXone – onderdeel werd van Teradata Marketing Applications. Bij InvoiceFinance is hij per februari begonnen als sales director. De tweede aanvulling van het verkoopteam is Paul de Raad (26), die afkomstig is van marketing- en reclamebedrijf Custom Connect, waar hij de rol van Sales Supervisor had. Ook De Raad is in februari gestart, maar dan in de functie van accountmanager. 

De technologische afdeling is uitgebreid met twee data developers en een data scientist. De 26-jarige Daan Visker was hiervoor als backend developer en junior data scientist in dienst bij full service marketingbureau Yourzine en werkt sinds januari voor InvoiceFinance. De tweede nieuwe data developer is David Boot (31), die in zijn vorige baan software developer was bij Brightin, dat zich richt op de ontwikkeling van online applicaties. Tot slot is het techteam ook versterkt met Hessel Tuinhof (30), die is begonnen als data scientist. Tuinhof behaalde vorig jaar zijn master in Wiskunde aan de Leopold-Franzens Universiteit in Innsbruck, waar hij ook ruim een half jaar in dienst was als wetenschappelijk medewerker binnen de toegepaste wiskundegroep.

De nieuwe aanstellingen komen in een tijd waarin er steeds meer vraag is naar techtalent. Van der Biezen, medeoprichter en CEO van InvoiceFinance, is dan ook blij de nieuwe mensen te hebben binnengehaald: “Op de arbeidsmarkt is er sprake van een groot tekort aan mensen die kunnen programmeren en data-analyses kunnen uitvoeren – precies het type medewerkers dat wij als techbedrijf hard nodig hebben. Onder andere dankzij onze warme banden met de Universiteit van Tilburg en de Technische Universiteit Eindhoven zijn we erin geslaagd om de juiste mensen te vinden, zodat we onze groei het hoofd kunnen bieden. Als Bosschenaren zijn we bovendien blij dat we daarmee de lokale werkgelegenheid voor techtalent een impuls kunnen geven.”

Naast de vele nieuwe medewerkers die het bedrijf sinds een jaar geleden heeft aangetrokken, wist het in 2017 ook €6 miljoen aan groeikapitaal op te halen bij investeerders en ondernemers uit de financiële sector. Dit bedrag komt bovenop de €3,4 miljoen die eerder al bijeen werd gebracht. Tot de partijen die hebben geïnvesteerd in de fintech behoren onder meer Investeringsfonds Peak Capital – bekend van Catawiki en IENS – en Kalo Bagijn, oprichter van BinckBank en Brand New Day.