Nieuwe app van Voldaan werkt met gezichtsherkenning

15 november 2017 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

De Brabantse FinTech Voldaan heeft een nieuwe app gelanceerd waarbij gezichtsherkenning gebruikt wordt ter controle van de identiteit van gebruikers. Voldaan is de eerste factoringmaatschappij ter wereld die deze vorm van beveiliging toepast.

Factoring is een vorm van debiteurenfinanciering. Ondernemers dragen hun facturatie en debiteurenrisico over aan Voldaan en ontvangen direct de waarde van de openstaande posten. Het risico en de afwikkeling van facturen en debiteuren verschuift dus naar Voldaan, dat daar vanzelfsprekend een vergoeding voor krijgt vanuit de ondernemer die gebruikmaakt van deze dienst.

Voor veel ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf is het niet altijd eenvoudig om openstaande facturen snel betaald te krijgen. Juist kleinere bedrijven kunnen op die manier in liquiditeitsproblemen komen. Het kan soms vervelend lang duren voordat klanten hun rekeningen betalen. Tegelijk is het lang niet altijd mogelijk om bij een bank aan te kloppen als er dringend geld nodig is. Voldaan koopt facturen en betaalt die – mits de aanvraag voor 14.00 uur is ingediend – nog op de (werk)dag van aanvraag. De ondernemer ontvangt niet alleen direct geld, maar heeft geen enkele zorg meer over de betaling.

Voldaan presenteert gezichtsherkenning als identificatie

Gezichtsherkenning

Voldaan introduceert nu een nieuwe app waarmee gebruikers aanvragen voor factoring kunnen indienen. Identificatie is niet meer nodig door langs te gaan op kantoor, maar kan via de app met behulp van gezichtsherkenning. Dit geldt zowel voor nieuwe als bestaande klanten. Het proces maakt gebruik van Microsoft-cloudtechnologie. Na veelvuldig getest te hebben, heeft Voldaan de acceptatiecriteria nog iets zwaarder afgesteld dan Microsoft in haar standaardinstellingen heeft staan. Ook in de betaaltechnologie komt meer aandacht voor gezichtsherkenning.

Eigen bureaustoel

Volgens Voldaan biedt de nieuwe app extra voordelen voor ondernemers in termen van tijd. Medeoprichter van Voldaan Tim Zoete licht toe: “We zijn trots dat we deze innovatie naar de Nederlandse markt hebben kunnen brengen. Sommige FinTechs in ons omringende landen gebruiken deze techniek al. Maar we zijn de eerste factoringmaatschappij ter wereld die haar klanten op deze innovatieve manier bedient. Klanten ervaren hiermee nog meer gemak aangezien ze vanuit de eigen bureaustoel binnen 15 minuten alle stappen kunnen doorlopen op het moment dat het hun uitkomt. We hoeven onze relaties dus niet meer te onderbreken tijdens hun werkzaamheden voor een tijdrovende identiteitsverificatie, maar we geven hen het aanvraagproces volledig in eigen handen. De eerste ervaringen met deze manier van identiteitscontrole zijn zeer positief.”

De app van Voldaan is gratis beschikbaar voor toestellen die draaien op besturingssystemen van Android en Apple.