Mobiel betalen in Verenigd Koninkrijk neemt toe met 336%

25 augustus 2017 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Mobiel contactloos betalen is bezig een grote vlucht te nemen. Onderzoek van betalingsverwerker WorldPay wijst uit dat Britse consumenten in de eerste helft van 2017 voor £370 miljoen afgerekend hebben via mobiel contactloos betalen. Vergeleken met dezelfde periode vorig jaar komt dat neer op een stijging van maar liefst 336%.

Het aantal mobiele betalingen in het Verenigd Koninkrijk zit al enkele jaren in de lift, onder andere door de introductie van Apple Pay in 2015. De komst van Android Pay in 2016 en Samsung Pay eerder dit jaar heeft de groei pas echt aangezwengeld. De meeste transacties komen voor rekening van supermarkten, die goed zijn voor 55% van de uitgaven via mobiel contactloos betalen.

Mobiel betalen sterk in opkomst

James Frost - CMO bij WorldPay - licht toe: “Mobiel betalen is bezig volwassen te worden, bijna elke maand wordt een nieuw record gebroken. Akkoord, er is nog een lange weg te gaan voordat iedereen zijn bankkaarten doormidden knipt en zijn portemonnee in de prullenbak deponeert. Tegelijk is het glashelder waarom iedereen - van startup tot gevestigde onderneming - onderdeel wil uitmaken van deze beweging.”

Nederland

Ook buiten het Verenigd Koninkrijk staan de seinen voor mobiel betalen op groen. Het Nederlandse Payconiq is momenteel bezig een infrastructuur op te zetten voor mobiel betalen binnen de Benelux en fuseerde daarvoor onlangs met een Luxemburgse evenknie. In Belgische winkels wordt ondertussen volop getest met mobiel betalen. Het lijkt een kwestie van tijd te zijn voor de groeicijfers van het VK ook in Nederland realiteit worden.