Consortium doet miljardenbod op Britse FinTech

11 augustus 2017 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Online betalingsverwerker Paysafe wordt overgenomen door private investeerders Blackstone en CVC Capital. De Britse FinTech kost het consortium omgerekend € 3,3 miljard. Het bestuur van Paysafe heeft zijn steun al uitgesproken voor het bod.

Steeds minder mensen betalen met cash en steeds meer wordt cashless betalen - met mobiel of met bankkaart - de norm. Het aantal bedrijven dat investeert in nieuwe technologieën neemt daarom in rap tempo toe. Wellicht het bekendste Nederlandse voorbeeld is Adyen. Adyen verwerkt in Nederland onder andere betalingen via Ideal en verwierf onlangs nog een bankvergunning. Naast investeringen in nieuwe technologieën komt er ook meer interesse voor investeren in de bedrijven die zich richten op die nieuwe technologieën, zoals nu gebeurt met Paysafe.

Paysafe vereenvoudigt online gokken

Gokje wagen

Het Britse Paysafe is vrij groot in de online gokindustrie. Het voorziet in een prepaid virtuele portemonnee. Wie wil wedden op bijvoorbeeld een voetbalwedstrijd of een paardenrace kan deze ‘wallet’ opwaarderen, zonder dat er een bankrekening aan gekoppeld hoeft te worden. Dit verlaagt de drempel van online gokken en maakt een belofte van meer omzet. Door te investeren in Paysafe willen Blackstone en CVC Capital meer exposure krijgen in de internationale online gokwereld. “Blackstone beschouwt Paysafe als een ideaal platform voor de verdere ontwikkeling van het online betalingsverkeer. We kijken ernaar uit om Paysafe verder te laten groeien, zowel organisch als door het doen van acquisities.”