Amsterdam Trade Bank vernieuwt IT met Misys en Sentia

29 mei 2017 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Amsterdam Trade Bank ondergaat momenteel een grootschalige technologische vernieuwing. De bank heeft zijn vertrouwde softwareleverancier Misys en ICT-dienstverlener Sentia ingehuurd om de vernieuwing mede vorm te geven. 

Amsterdam Trade Bank (ATB) is een specialist op het gebied van trade & project finance, corporate banking en internationale geldtransacties. De bank positioneert zichzelf als een financiële gateway tussen de markten in de voormalige Sovjetunie en West-Europese markten. Onlangs heeft ATB besloten om een grootschalige vernieuwing van zijn IT-systemen in gang te zetten.

Amsterdam Trade Bank vernieuwt IT-landschap

Na een uitgebreid selectieproces heeft ATB besloten om Misys, een leverancier van onder meer software voor de financiële dienstverleningssector, te selecteren als key partner in de vernieuwing. ATB is al ruim twee decennia klant bij Misys en maakt gebruik van verschillende bedrijfskritische software-oplossingen van het IT-bedrijf, waaronder Equition, Opics en Trade Innovation. Al deze applicaties worden de komende periode geüpdatet en bovendien wordt Fusionrisk, de Misys oplossing op het gebied van risk management, geïmplementeerd bij ATB.

Michel Hofman, head of business technology & change bij ATB, vertelt dat de keuze om Misys opnieuw als leverancier te selecteren vooral gemaakt is op basis van de flexibiliteit die de Fusion-oplossingen van het bedrijf bieden. Het vervangen van de kernsystemen van de bank startte vorig jaar oktober en zal naar verwachting in oktober 2017 worden afgerond. 

Tegelijkertijd is ATB bezig om zijn IT-architectuur volledig te outsourcen naar Sentia, een in de Benelux gevestigde ICT-dienstverlener. In 2016 sloot ATB een outsourcing overeenkomst met de ICT-dienstverlener en de migratie van alle applicaties is naar verwachting in juli 2017 afgerond. Volgens Hofman helpt Sentia ATB om een hogere volwassenheid van IT-management te bereiken, terwijl tegelijkertijd de IT-gerelateerde kosten aanzienlijk worden teruggebracht.