Equiniti KYC Solutions kiest voor nieuw kantoor Amsterdam

26 april 2017 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

FinTech-bedrijf Equiniti KYC Solutions verhuist binnenkort naar een nieuw kantoor in Amsterdam. Hoewel het bedrijf eerst overtocht naar het Verenigd Koninkrijk overwoog, heeft het – met het oog op de Brexit – toch besloten in Nederland te blijven met een focus op het Europese vasteland. 

Equiniti KYC Solutions is een van oorsprong Nederlands FinTech-bedrijf dat gespecialiseerd is in Know Your Customer (KYC) technologie en dienstverlening. De technologie van het bedrijf helpt banken om klanten te verifiëren en binnen te halen, onder meer om bankfraude, witwaspraktijken en terreurfinanciering tegen te gaan. KYCnet, zoals het bedrijf heette voor de overname door Brits FinTech-bedrijf Equiniti in 2016, is opgericht in 2008 en telt momenteel zo’n 150 werknemers, die samen meer dan 140 banken bedienen. 

Toen Equiniti KYCnet vorig jaar overnam voor een miljoenenbedrag, werd enige tijd verondersteld dat het bedrijf zijn kantoor in Amsterdam-West zou opheffen en zich in de UK zou vestigen. De uitkomst van het Brexit-referendum heeft daar echter verandering in gebracht, laat het bedrijf weten in een recent persbericht.

Equiniti KYC Solutions kiest voor nieuw kantoor Amsterdam

Danzigerkade

In plaats van een verhuizing naar Groot-Brittannië heeft Equiniti KYC Solutions ervoor gekozen om een nieuw kantoorpand op de Danzigerkade in Amsterdam te betrekken. Het kantoor heeft een capaciteit van ruim 300 werknemers, een personeelsbestand dat het bedrijf de komende jaren wil gaan realiseren. Met de verdubbeling van het personeelsbestand wil de FinTech zijn cruciale rol in het KYC-domein behouden. 

“Met onze service en software stellen we bedrijven in staat om klanten op consistente en complete wijze te verifiëren, screenen en onboarden. Dat gebeurt snel, kosteneffectief, geheel onafhankelijk en in lijn met bankbeleid en internationale regelgeving”, aldus de Ierse Amsterdammer Patrick Ryan, oprichter en Managing Director van Equiniti KYC Solutions. Het nieuwe kantoor wordt op 21 april op feestelijke wijze in gebruik genomen.

Wethouder Kajsa Ollongren, die onder meer de portefeuille Economie beheert, is erg blij dat het fintechbedrijf heeft gekozen om in Amsterdam te blijven: “Het is een perfecte match met onze stad. We richten ons beiden op de toekomst, door nieuwe dingen te maken en nieuwe ideeën te ontwikkelen. Ik ben erg onder de indruk van de groeicijfers die Equiniti KYC Solutions met young professionals van over de hele wereld tentoon heeft gespreid. Met de verhuizing naar het nieuwe kantoor investeert Equiniti KYC Solutions niet alleen in de toekomst van het bedrijf en zijn producten, maar ook in de toekomst van deze jonge talenten.”