Banken helpen Macintosh Retail Group uit de brand

24 februari 2014 Banken.nl 1 min. leestijd

Vorig jaar heeft Macintosh Retail Group de afspraken met haar financiers ING, ABN AMRO, Rabobank en BNP Fortis geschonden. Het detailhandelsbedrijf voldeed niet het gewenste bedrijfsresultaat, met een onvoldoende rentedekking tot gevolg.

Geen sancties

Het moederbedrijf van onder meer Invito, Kwantum en Scapino krijgt nu hulp van deze banken. Op basis van nieuwe afspraken moet Macintosh bijgestuurd worden. In gevoerde gesprekken is besloten dat het detailhandelbedrijf niet hoeft te vrezen voor verdere sancties.

Banken helpen Macintosh Retail Group uit de brand

Vijf keer groter

Beide partijen kwamen overeen dat eind juni de zogenaamde interest coverage ratio minmaal 4,5 moet zijn. Deze gaat echter niet uit van het bedrijfsresultaat (ebit), maar van het bedrijfsresultaat voor afschrijvingen (ebitda). Na die maand moet het ebitda minimaal vijf keer groter zijn dan de rentelasten.

Herfinanciering

Verder maakte Macintosh bekend dat het geen dividend over afgelopen jaar heeft uitgekeerd. De komende maanden zal de detailonderneming zich vooral richten op de herfinanciering van de organisatie.