7 banken in top 10 financiele M&A dienstverleners

20 januari 2014 Banken.nl 1 min. leestijd

De Corporate Finance afdeling van Rabobank is met 41 begeleidde deals de belangrijkste Nederlandse dealmaker van het afgelopen jaar. Ook ING en ABN AMRO behoren tot de meest geraadpleegde fusie en overname experts van het land. Dit blijkt uit de 2013 leaguetables van M&A platform OverFusies.nl. In de top 10 M&A dienstverleners staan maar liefst zeven banken.

2013 was geen bijzonder goed jaar voor de M&A branche – voor het derde achtereenvolgende jaar vielen er minder transacties te noteren. Toch lukte het marktleider Rabobank om in 2013 net zoveel deals te begeleiden als in het voorgaande jaar. Met 41 deals en een totale dealwaarde van €25,76 miljard voert de bank de ranglijst aan voor zowel het aantal deals als de totale gepubliceerde dealwaarde.

Een overzicht van de top-10 dealmakers op basis van totale dealwaarde:

Top 10 financiele M&A diensverleners

Een overzicht van de top-10 dealmakers op basis van het aantal deals:

Top 10 financiele M&A diensverleners - deals

Naast de drie grootbanken behoren ook banken Leonardo & Co, Lazard, Citigroup en Kempen & Co tot de grootverdieners op het gebied van M&A. De rest van de lijst wordt ingevuld door zakelijke dienstverleners, zoals de Big 4, BDO, BoerCroon en boutique M&A specialist Holland Corporate Finance.