ING is Bank van het Jaar 2013 in regio West-Europa

03 december 2013 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel

Het neusje van de zalm tijdens jaarlijkse The Banker Awards 2013 is de bekendmaking van de global en vijf regionale winnaars van de Bank of the Year 2013 Awards. Het wereldwijde financiële tijdschrift van de Financial Times Group heeft ING verkozen tot Bank van het Jaar in de regio West-Europa. Daarnaast is ING uitgeroepen tot Bank van het Jaar in België en voor de derde achtereenvolgende keer tot Bank van het Jaar in Nederland.

Global en Regionale winnaars

De Bank of the Year Award is een prestigieuze prijs die jaarlijks door het Britse maandblad The Banker wordt uitgereikt aan de beste financiële instellingen wereldwijd. Tijdens de 13 editie van deze verkiezing werden de volgende banken onderscheiden:

Global and Americas: Citibank
Western Europe: ING
Central and eastern Europe: Raiffeisen Bank International
Asia-Pacific: ANZ
Middle East: Qatar National Bank
Africa: Kenya Commercial Bank

ING Bank of the Year 2013 in West-Europa, Nederland en België

Volgens The Banker is ING als een doelgerichte, eenvoudiger en sterkere bank uit de crisis gekomen. The Banker had waardering voor de manier waarop ING in België haar klantenbestand heeft weten uit te breiden en de kwaliteit van de dienstverlening te verbeteren door de verdere ontwikkeling van mobiel bankieren en het bankieren via de smartphone. In Nederland is ING uitgeroepen tot Bank van het Jaar 2013 omdat de bank "de duidelijkste strategie had om het huidige bankklimaat het hoofd te bieden.
  ING - Bank of the Year 2013

"De prijzen vormen een duidelijke erkenning voor de inzet van onze medewerkers om onder deze moeilijke financiële omstandigheden onze particuliere, zakelijke en institutionele klanten te blijven steunen”, aldus Hans van der Noordaa, CEO Retail Banking Benelux en lid van het Bestuur Bank bij ING Bank. "Daarnaast worden onze inspanningen beloond om de producten, diensten en ondersteunende IT-systemen van ING verder te verbeteren, in lijn met onze strategie om bankieren makkelijker, toegankelijker en betaalbaar te maken voor onze klanten."