RegioBank en SNS Bank: 27.000 Zilvervloot spaarders

07 januari 2013 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

SNS Bank en RegioBank hebben in 2012 ruim 27.000 Zilvervloot spaarders verwelkomd. Gelderse jongeren zijn de fanatiekste Zilvervloot spaarders in 2012. In deze provincie werden de meeste Zilvervloot rekeningen afgesloten. Afgezet tegen het aantal inwoners zijn in Overijssel relatief de meeste Zilvervloot spaarders. Met Zilvervloot sparen willen SNS Bank en RegioBank de spaarzin onder jongeren bevorderen.

Directielid Rob Langezaal: ‘SNS Bank en RegioBank willen met de Zilvervloot hun steentje bijdragen aan de ontwikkeling van spaarzin bij jongeren. Ik ben zeer opgetogen dat wij al ruim 27.000 Zilvervloot spaarders hebben mogen verwelkomen die door te sparen aan een gezonde financiële toekomst werken.'

Introductie Zilvervloot sparen

Begin september herintroduceerde SNS Bank en RegioBank de Zilvervloot Spaarrekening. Met de Zilvervloot Spaarrekening willen SNS Bank en RegioBank het sparen onder jongeren te bevorderen zoals dat ook bij de oude Zilvervloot Spaarrekening gebeurde. Eerder dit jaar hebben CDA en ChristenUnie een wetsvoorstel ingediend om jeugdsparen met een overheidspremie opnieuw in te voeren. SNS Bank en RegioBank lopen met de Zilvervloot rekening hier op vooruit. Directielid Rob Langezaal: ‘Ook SNS Bank zal zich in 2013 blijven hard maken voor Zilvervloot Sparen en voor jeugdsparen in het algemeen.' Uit een analyse van de Consumentenbond blijkt dat Zilvervloot Sparen op dit moment de meest aantrekkelijke kinderspaarrekening is.