Bank of England huurt McKinsey en Deloitte in

25 oktober 2013 Banken.nl 1 min. leestijd

Bank of England (BOE) heeft McKinsey & Company en Deloitte ingeschakeld om de strategie en bedrijfsvoering van de centrale bank te evalueren. Beide adviesbureaus werden geselecteerd na een aanbesteding. De consultancyorganisaties kregen de voorkeur boven 10 andere toonaangevende adviesbureaus. De beoordeling van BOE zal waarschijnlijk in Q1 van 2014 zijn doorgevoerd.

Bank of England stelde via een persverklaring dat strategie adviesbureau McKinsey een strategisch plan zal ontwikkelen, met daarin de strategische prioriteiten voor de centrae bank in de komende jaren. De beoordeling door McKinsey & Company zal een raamwerk zijn voor “strategische investeringsbeslissingen, werkmethoden en de allocatie van tijd en middelen” aldus de centrale bank. Het strategie adviesbureau zal rapporteren aan Charlotte Hogg*, de Chief Operating Officer van Bank of England. Hogg is voormalig McKinsey werknemer en de hoogstgeplaatste vrouw binnen de centrale bank.

Bank of England - McKinsey - Deloitte

Adviesbureau Deloitte zal de bedrijfsvoering onder de loep nemen, en focust op potentiële operationele verbeteringen binnen alle bedrijfssegmenten, van Finance tot IT en HR. In april  van dit jaar onderkende Warwick Jones, destijds de Finance director binnen de bank, dat vooral de kosten voor IT beduidend hoger lagen dan vooraf was berekend. In de persverklaring stelde de BOE dat de bank zo “effectief en efficiënt als mogelijk wil opereren” en dat Deloitte zal bijstaan bij de “identificatie en implementatie van efficiënties”.

* Charlotte Hogg begon haar carrière bij de Britse centrale bank voordat zij zich in 1994 bij McKinsey & Company in Washington aansloot. Eerder dit jaar voegde zij zich opnieuw bij de BOE na een periode voor Banco Santander te hebben gewerkt.